|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Problem po wymianie skrzyni |
Autor |
Wiadomość |
pawelF1
Województwo: Zachodniopomorskie
|
Wysłany: 27-12-2009, 17:52 Problem po wymianie skrzyni
|
|
|
witam.Jakis czas temu wymienialem skrzynie biegow we fiacie tipo 1.4 i.e z 93' opisywalem to bo mialem nie lada problemy z tym. Auto mam juz na chozie od 3 tygodni. tylko ze jest problrm tego typu ze jak auto stoi to pozostawia po sobie krople oleju niewielkie ilosci gdzies 3-5 kropli. Nie chce zeby znow mi skrzynia padla co radzicie. Mechanik mipowiedzial ze to moze kapac gdzies z wodzikow i powinno po czasie przestac. ndodam ze podczas wymiany skrkrzyni wymienil mi uszczeclki i zimerignki takze z same skrzyni nie powinno kapac. Troche sie boje zeby nie wykapal mi caly olej bo wtedy jest kaplicai skrzynia znow do wymiany. najlepsze jest tez to ze nie ma zadnych niepokojacych objaw zadnego zgrzytania ani nic biegi wchodza ladnie, ale tak tez mialem zanim mi padla pierwsza skrzynia tez nic nie bylo slychac ani czuc a nagle trzask i roznicowka poszla sie walic. |
|
|
|
|
ZielonyTBG
Pomógł: 94 razy Wiek: 46 Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 2212 Skąd: Tarnobrzeg
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 27-12-2009, 17:59
|
|
|
pawelF1, sprawa jest prosta.Jedziesz do kolesia który to robił i mówisz mu że skoro wziął kasę to niech to doprowadzi do ładu.Możesz też pojechać do innego warsztatu tylko na samą diagnozę, z którego miejsca wycieka i potem do tego kolesia od skrzyni aby dokończył to za co mu zapłaciłeś.
A ten Twój mechanik ma rację.Olej przestanie kapać ale jak się skończy w skrzyni |
_________________ Była:Tempra SW 1,6 SXie
Jest:Fiat Croma 1.9 i Lancia Prisma 1.5
SW is COOL!!
|
|
|
|
|
lazik666
Pomógł: 9 razy Wiek: 37 Dołączył: 13 Mar 2009 Posty: 892 Skąd: Łódź
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 27-12-2009, 18:00
|
|
|
pawelF1, dyfer to pada z przesilenia i zbyt małej ilości oleju, częsta kontrola i jest dobrze. Tobie kapie olej z uszczelnień półosi, to uszczelnienie całe podlega wymianie, koszt około 50zł od sztuki i trochę roboty |
_________________ “Jeśli rozmawiasz z Bogiem, jesteś religijny. Kiedy Bóg przemawia do ciebie jesteś chory psychicznie.” - House MD
I need more ViCoDiN
był Fiat TIPO 1.4ie LPG
i Tempra AbartH 1.6ie LPG i Bordowa 1.6 |
|
|
|
|
pawelF1
Województwo: Zachodniopomorskie
|
Wysłany: 27-12-2009, 23:22
|
|
|
w sumie to ZielonyTBG ma racje ze musze jechac do tego kolesia i tak zrobie. lazik666 wszystkie uszczelniacze byly wymienione nawet te od pol osi bo sam jezdzilem i kupowalem to bo w szczecinie jest akurat sklep typowy dla ti po tempry i uno i tylko te czesci maja:) |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|