Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem po wymianie skrzyni
Autor Wiadomość
pawelF1 

Województwo: Zachodniopomorskie
Wysłany: 27-12-2009, 17:52   Problem po wymianie skrzyni

witam.Jakis czas temu wymienialem skrzynie biegow we fiacie tipo 1.4 i.e z 93' opisywalem to bo mialem nie lada problemy z tym. Auto mam juz na chozie od 3 tygodni. tylko ze jest problrm tego typu ze jak auto stoi to pozostawia po sobie krople oleju niewielkie ilosci gdzies 3-5 kropli. Nie chce zeby znow mi skrzynia padla co radzicie. Mechanik mipowiedzial ze to moze kapac gdzies z wodzikow i powinno po czasie przestac. ndodam ze podczas wymiany skrkrzyni wymienil mi uszczeclki i zimerignki takze z same skrzyni nie powinno kapac. Troche sie boje zeby nie wykapal mi caly olej bo wtedy jest kaplicai skrzynia znow do wymiany. najlepsze jest tez to ze nie ma zadnych niepokojacych objaw zadnego zgrzytania ani nic biegi wchodza ladnie, ale tak tez mialem zanim mi padla pierwsza skrzynia tez nic nie bylo slychac ani czuc a nagle trzask i roznicowka poszla sie walic.

ZielonyTBG 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 27-12-2009, 17:59   

pawelF1, sprawa jest prosta.Jedziesz do kolesia który to robił i mówisz mu że skoro wziął kasę to niech to doprowadzi do ładu.Możesz też pojechać do innego warsztatu tylko na samą diagnozę, z którego miejsca wycieka i potem do tego kolesia od skrzyni aby dokończył to za co mu zapłaciłeś.
A ten Twój mechanik ma rację.Olej przestanie kapać ale jak się skończy w skrzyni 8)
     assistance   Moneta

lazik666 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 27-12-2009, 18:00   

pawelF1, dyfer to pada z przesilenia i zbyt małej ilości oleju, częsta kontrola i jest dobrze. Tobie kapie olej z uszczelnień półosi, to uszczelnienie całe podlega wymianie, koszt około 50zł od sztuki i trochę roboty

I need more ViCoDiN

był Fiat TIPO 1.4ie LPG
i Tempra AbartH 1.6ie LPG i Bordowa 1.6
     Moneta

pawelF1 

Województwo: Zachodniopomorskie
Wysłany: 27-12-2009, 23:22   

w sumie to ZielonyTBG ma racje ze musze jechac do tego kolesia i tak zrobie. lazik666 wszystkie uszczelniacze byly wymienione nawet te od pol osi bo sam jezdzilem i kupowalem to bo w szczecinie jest akurat sklep typowy dla ti po tempry i uno i tylko te czesci maja:)

Odpowiedz do tematu