|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
WYPADAJĄCY 3 BIEG NA ZAKRĘCIE |
Autor |
Wiadomość |
kamil801
witamy nowego
|
Wysłany: 14-03-2006, 08:54 WYPADAJĄCY 3 BIEG NA ZAKRĘCIE
|
|
|
Witam wszystkich mam problem z trójką wypada mi przy zakręcie.Nie wiem co to może być czy gumy na wachaczach czy poduszka,gumy na wachaczach napewno są z użyte bo od dawnego czasu coś stuka i jak zmieniam biegi to staram się bardziej płynnie puszczać sprzęgło bo inaczej będą takie metaliczne stuki,szarpnięcia.Nie wiem czy dobrze napisałem w tym dziale ale proszę o zrozumienie dawno mnie nie było z powodu braku czasu.Pozdrawiam wszystkich i proszę o jakieś wzkazówki... |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 14-03-2006, 09:07
|
|
|
Poduszki silnika, zwlaszcza ta na przodzie auta po stronie pasazera. Czyli jak otworzysz klape, to po lewej stronie na dole. Ona najprawdopodobniej bedzie najmocniej zuzyta. Sa jeszcze 2 poduszki, jednak z tylu i drugia tutaj pod akumulatorem. Najlepiej wymienic wszystkie, a wariant tanszy, wymien te z przodu, bo ta z tylu tak szybko raczej nie pada. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
kacper702
Wiek: 46 Dołączył: 03 Cze 2005 Posty: 36 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 14-03-2006, 14:35
|
|
|
U mnie niedawno było to samo. a powodem wypadania 3 na zakrętach było zapieczenie się sierżanta zdjęcie tego elementu w tym temacie: http://forum.tempra.org/viewtopic.php?t=3634 .
Rozkręciełm sierżanta zapuściłem WD-40 i delikatnie rozruszałem go przy pomocy klucza 25. Wszystko nasmarowałem, skręciłem do kupy i chodzi miodzio.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|