|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Poziom płynu w zbiorniczku wspomagania |
Autor |
Wiadomość |
Karol
Pomógł: 1 raz Wiek: 37 Dołączył: 10 Lis 2006 Posty: 104 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 12-11-2006, 23:24 Poziom płynu w zbiorniczku wspomagania
|
|
|
Witam jestem posiadaczem Tempry 1.6 gaźnik z istalacją LPG. Mam mały problem z poziomem płynu wspomagania. Nigdy w życiu nie dolewałem tego płynu a jest ponad stan i prawdopodobnie w zbiorniczku tworzy się duże ciśnienie ponieważ, mam wielką plame na obicu maski. Spotkałem kiedyś innego posiadacza Tempry i miał taki sam problem.
Niewiem co się dzieje ani niewiem jak to zlikwidować.
Pozdrawiam i do zobaczenia na zlocie. |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 12-11-2006, 23:44
|
|
|
hmmm... jeśli wcześniej nie było ponad stan a nagle Ci wybija/podnosi (pomijjąc to, że jak kręcisz kierownicą na skrajne to poziom tam trochę może skakać) to albo ten płyn jest już do D albo oś niedobrego się dzieje ze wspomaganiem, że ciśnienie tak Ci skacze... musiałbyś poszukać po postach poprzednich... a jak w ogóle sprawuje Ci się wspomaganie? zwłaszcza na np postoju,parkingu jak silnik idzie na wolnych obrotach/luzie a pokręcisz na max kierownicą na skrajne położenia? |
|
|
Radke
Pomógł: 8 razy Wiek: 48 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 1240 Skąd: Błonie k/W-wy
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 13-11-2006, 13:27
|
|
|
U mnie płyn jest cały czas praktycznie na tym samym poziomie ale zbiorniczek ciągle się poci. Co go wytrę to po pewnym czasie znowu jest wilgotny.
Może powinna być tam uszczelka, której u mnie brakuje... |
_________________ Pozdrawiam
Moja Tempra to już historia. Obecnie jest:
* Opel Astra Caravan 1.7DTL
* Citroen C4 Grand Picasso aut
* Fiat Uno 1.4 VAN
* Polonez Truck Plus 1.9d
zapraszam na: www.trade-r.pl |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 13-11-2006, 13:46
|
|
|
Oleji od wspomagania nigdy się nie miesza! Jedynie dolewa TAKI SAM olej.
Prawdopodobnie ktoś dolał nowy olej ale już inny niż ten co był w środku i gdy odpalisz silnik, to zaczyna się tak jak by "gotować". Nie w sensie, że naprawdę się gotuje, ale że się tak jakby "zburza" i zaczyna się podnosić poziom, a na samej górze jest mały otworek i pewnie przez niego wylatuje olej w postaci... fontanny.
Uważaj, bo to jest nad wydechem, niech zacznie kapać tam to może się zapalić!
Wymień cały olej w układzie na nowy. Tam wchodzi o ile pamiętam coś koło 0,7 litra. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
Karol
Pomógł: 1 raz Wiek: 37 Dołączył: 10 Lis 2006 Posty: 104 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 13-11-2006, 21:01
|
|
|
Wielkie dzięki za pomoc!
Wisze wam po piwie |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|