|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Przekładka kierownicy Tipo-Tempra |
Autor |
Wiadomość |
kemorkim
witamy nowego
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 13-02-2008, 19:09 Przekładka kierownicy Tipo-Tempra
|
|
|
Witam panów,pomimo poszukiwań na forum nie udało mi sie uzyskać odpowiedzi na moja bolączkę" otóż mam tempre 1.6 94r niewiem czy oryginalnie ale byla w niej kierownica z poduszką,niestety że ktoś specjalnie o nią nie dbał lub poprostu się wysłużyła "wytarła" postanowiłem ją zmienić kupiłem więc od Tipo oryginalną i wszystko by było ok gdyby nie to że teraz jest ona bardzo blisko dżwigienek od wycieraczki i od sterowania światłami i kierunkowskazami do tego stopnia blisko że nie da się właczyć długich świateł bo przełacznik się opiera o kierownice!!!!! w związku z tym mam pytanie czy te przełaczniki są moze regulowane i da się je odsunąć? a może daje sie jakiś dystans pod kierownice? . Szczególnie dziwi mnie to ze na allegro są tempry z podobnymi kierownicami. Bardzo proszę o odpowiedż.Pozrdawiam serdecznie!!!!! |
|
|
|
|
polansky
Pomógł: 20 razy Wiek: 38 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1007 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 13-02-2008, 19:16
|
|
|
kemorkim, sprawa wygląda tak:
były Tempry z poduszką i bez. W tych z poduszkami były trochę inne dźwigienki - takie bardziej wygięte, więc pewnie Ty takie masz, ponieważ kierownica była bardziej odsunięta i żeby wszystko było pod ręką to dźwigienki były trochę inne niż te w wersjach bez poduszki. Teraz masz kierownicę bez poduszki więc pozostaje Ci tylko wymienić dźwigienki na te "prostsze" od wersji bez poduszki i wszystko będzie grało. |
_________________ Traktuj innych tak, jak byś chciał żeby Ciebie traktowano
|
|
|
|
|
kemorkim
witamy nowego
|
Wysłany: 13-02-2008, 19:21
|
|
|
No to fajnie!!!! tylko że pewnie taniej będzie mi kupić kierownicę z poduszką nizeli te dżwigienki |
|
|
|
|
Sapphiron
Pomógł: 9 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 1395 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 13-02-2008, 19:28
|
|
|
akurat nie... poszukaj na alledrogo a się przekonasz że jednak nie... |
|
|
|
polansky
Pomógł: 20 razy Wiek: 38 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1007 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 13-02-2008, 19:28
|
|
|
Zależy jak trafisz, mnie się udało znaleźć na allegro za 20zł nówkę - ten od świateł. Ale to wszystko zależy jak trafisz, a z drugiej strony jak miałeś poduszkę to fajnie by było ją dalej mieć
A nie myślałeś np. żeby dać starą kierownicę do obszycia skórą?
Moja też jest już dosyć wyeksploatowana i dlatego się nad tym zastanawiam |
_________________ Traktuj innych tak, jak byś chciał żeby Ciebie traktowano
|
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 13-02-2008, 19:30
|
|
|
kemorkim, poszukaj o airbagu tematów. Ja mam Air-Bag i mam zwykłe dźwigienki. Już się przyzwyczaiłem do tego, że są ciut dalej. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
kemorkim
witamy nowego
|
Wysłany: 13-02-2008, 19:42
|
|
|
Tak Miszko masz rację tylko że ty masz dalej oddalone a ja mam zabardzo przybliżone! też wolałbym bardziej wyciągać palce niżeli przy kręceniu kierownicą obijać się o dżwigienki i przy okazji włączać kierunkowskazy i wycieraczki
** Dodano: 13-02-2008, 19:46 **
Wymyśliłem sobie że pojadę jutro szrot tam gdzie kupiłem tą kierownice i może będą mieć te dżwigienki jak pamiętam to całkiem niedawno rozbierali to Tipko tam.Jeśli chodzi o kierownicę którą kupiłem jest naprawdę super w świetnym stanie i szkoda było by mi z niej rezygnować.
** Dodano: 14-02-2008, 17:21 **
Sprawa załatwiona, dziś po pracy pojechałem na szrot i kupiłem ładne dzwigienki za 80pln pasują i działają jakby z tamtąd były,faktycznie różnią sie na długości i kącie odchylenia.Zatem gdyby ktoś był zainteresowany zakupem przełączników pod kierownice z poduszką AirBag-iem chętnie sprzedam. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|