|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Straszny pisk przy skreconych kolach. |
Autor |
Wiadomość |
Miko-Why
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 02-02-2009, 20:46
|
|
|
Emf napisał/a: | Mi w Temprze tez tak piszczało i wcale nie oznacza to jakiegoś końca pompy ani złego naciągu paska bo piszczało mi tak 6 lat. |
Doszedles w koncu co bylo przyczyna? |
|
|
|
|
dziura
Pomógł: 19 razy Wiek: 45 Dołączył: 09 Maj 2008 Posty: 960 Skąd: Chorzów/Katowice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 02-02-2009, 21:10
|
|
|
Mi tak piszczy od pięciu lat i jest OK,paski mam wymienione i dobrze naciągnięte olej we wspom. też jest nigdzie nie ucieka
a przy max skręcie piszczy i co z tego ten TIP tak ma |
_________________ TIPO 2.0 16V-sprzedany
Galant 2.5 V6 Sport Edition |
|
|
|
|
Miko-Why
|
Wysłany: 02-02-2009, 21:16
|
|
|
dziura793@o2.pl napisał/a: | Mi tak piszczy od pięciu lat i jest OK,paski mam wymienione i dobrze naciągnięte olej we wspom. też jest nigdzie nie ucieka
a przy max skręcie piszczy i co z tego ten TIP tak ma |
No, wlasnie o informacje od kogos kto zetknal sie z problemem mi chodzilo. dziura793@o2.pl ale wszystkie bez wyjatku na to nie cierpia?
Cos musi jednak ten dzwiek powodowac, zobaczym, moze mechanior jutro cos powie |
|
|
|
|
maciek_wk
Pomógł: 9 razy Wiek: 41 Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 568 Skąd: Chorzów/Katowice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 02-02-2009, 21:39
|
|
|
potwierdzam słowa Marka...u mnie też po wymianie oleju i paska w skrajnych położeniach pompa popiskuje leciutko ( i mam tak odkąd kupiłem autko)...ale zauważyłem to też w innych autach z hydraulicznym wspomaganiem |
_________________ jest...BRAVO 1.6 jtd Dynamic ...mojej kobiety
jakieś służbowe toczydło Renault Megane Grand Tour 1.5 dci |
|
|
|
|
Miko-Why
|
Wysłany: 02-02-2009, 21:43
|
|
|
maciek_wk napisał/a: | potwierdzam słowa Marka...u mnie też po wymianie oleju i paska w skrajnych położeniach pompa popiskuje leciutko ( i mam tak odkąd kupiłem autko)...ale zauważyłem to też w innych autach z hydraulicznym wspomaganiem |
heh, piszesz ze leciutko a u mnie jest masakrycznie glosny ten dziwek, naprawde jestem ciekawy czy pompa w ogole moze takie dzwieki wydawac. |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 02-02-2009, 22:05
|
|
|
Miko-Why napisał/a: | Doszedles w koncu co bylo przyczyna? |
Nie ale przyzwyczaiłem się do tego i nie skręcałem na maxa do samego "odboju" kiery i nie było problemu |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
ciechu
Pomógł: 65 razy Wiek: 45 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 4008 Skąd: Leszno
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 02-02-2009, 23:57
|
|
|
Ja dodam że i mi piszczy ( a może wyje ) pompa w skrajnych położeniach kierownicy. I od dwóch lat. Więc jeśli dojdziesz przyczyny Miko-Why, to pewnie wielu forumowiczów będzie Ci niezmiernie wdzięcznych za informacje. Choć i ja, tak jak reszta, przyzwyczaiłem się do tego i nie przeszkadza mi to w ogóle. W końcu aż tak często nie mam kół na maksa skręconych... |
_________________ Było:
Tempra "bleu lord" 1.6 86KM z LPG
Tempra "smoczyca" 1.6ie 75KM z LPG
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|