|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Tipo cięzko się kręci kierownicą |
Autor |
Wiadomość |
mateusz.szym144
witamy nowego
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 08-02-2011, 19:15 Tipo cięzko się kręci kierownicą
|
|
|
Witam
Mam problem z moim fiacikiem. Nedawno go kupiłem i czuję ze podaczs jazdy bardzo cięzko kręci się kierownicą, na postoju jak i w czasie jazdy. Mam drugiego ale w nim mogę kręcić jedną ręka jagby miał wspomaganie ale go w obu samochodach nie ma. Może trzeba gdzieś nasmarowac? Nie wiem
Proszę o pomoc |
|
|
|
|
Luczu
Pomógł: 82 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 5215 Skąd: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Zaproszone osoby: 3
|
|
|
|
|
mateusz.szym144
witamy nowego
|
Wysłany: 08-02-2011, 20:15
|
|
|
Patrzyłem na ten post lecz za dużo nie zrozumiałe. Gdzie dokłądnie można dać smaru, pod ta gumę? |
|
|
|
|
miro91
Pomógł: 3 razy Wiek: 33 Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 200 Skąd: Olszyna/Wrocław
|
Wysłany: 09-02-2011, 22:00
|
|
|
mozliwe, ze masz "wyjechana" przekladnie. W miejscu w, ktorym drazek laczyl sie (wielowpustem) z przekladnia byl straszliwy luz, kierownica mozna bylo ruszac w przod i tyl no i ciezko chodzila. Wymienilem przekladnie i jest git.
Mozesz sprawdzic, jak wyglada sprawa smarowania w przekładni. Sprawdz czy masz gumowe oslony na przegubach w calosci, bo mozliwe, ze piachu ci tam nalazlo - no wtedy raczej musisz wymienic przekladnie. Jesli wszystko jest ok to sprobuj sciagnac gumowe oslony i na zębnik "nawal" smaru i powinno bbyc cacy. |
_________________ TIPO 1.4 - zostało sprzedane
TIPO SEDICIVALVOLE |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|