|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Jakie wahacze |
Autor |
Wiadomość |
Leśniczy
Pomógł: 65 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 1711 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 11-04-2010, 23:07
|
|
|
pawelF1, jedziesz do jakiegoś mechanika i mówisz że chciałbyś wyremontować zawieszenia bo coś stuka i chcesz się zorientować w kosztach. więc koleś bierze auto na podnośnik/trzepaki/kanał i ocenia co jest do wymiany. szanujący się zakład mechaniki nie weźmie za to nic kasy/pan stefan ze stodoły za takie sprawdzenie powie ci 20zł bo wie że i tak pewnie nie wrócisz.
tym sposobem będziesz wiedział co trzeba zrobić. jeśli mechanik nic nie znajdzie, jedziesz gdzie indziej, jeśli tam również nic nie stwierdzą, wracasz na forum i piszesz,a wtedy mi spróbujemy pomóc |
_________________ Było - Tipo 2.0 8V 115HP GranTurismo
Jest - Honda Civic MB6 1.8 VTi 182HP |
|
|
|
|
Kaputzin
Pomógł: 6 razy Wiek: 41 Dołączył: 12 Sty 2009 Posty: 157 Skąd: Kobylanka/UK
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 12-04-2010, 01:05
|
|
|
pawelF1 napisał/a: | czy to beddzie cos zwiazne z wahaczmia drazkiem kierowniczym czy lacznikiem stabilizatora. Chcialbym sie jeszcze upewnc zanim kupie caly komplet. |
pawelF1 ja bym dołożył te kilka złotych więcej i kupił komplet - wahacze + końcówki drążka kierowniczego + łącznik stabilizatora i mając rozebrane zawieszenie wymienił wszystko - ja tak kiedyś robiłem i ponieważ znowu się przymierzam do wymiany też teraz zrobię od razu cały przód |
_________________ *** Fiat Tempra 1.6 MPI, Benzyna/LPG, '95, 200 000, DGT, zieleń perłowa***
"Gdy opuści mnie granie, miej w opiece mnie Panie" |
|
|
|
|
Panaracer
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 25-05-2010, 08:53
|
|
|
Witam
Byłem w sklepie gdzie zaopatruje sie w części do Tipka. Pytałem o te wahacze Fast-odradzili mi je-powiedzieli ,że mieli niemiłe doświadczenia z tymi wahaczami. Zaproponowali mi włoskiej firmy Vema-podobno dobre i niedrogie-100/szt.
Co o tym sądzicie? |
_________________ FIAT Tipo 1,4 Gaźnik 78 km,benzyna
Włoskie auta są jak kobiety-czasem wyprowadzają cię z równowagi ale i tak oglądasz się za nimi na ulicy |
|
|
|
|
ciechu
Pomógł: 65 razy Wiek: 45 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 4008 Skąd: Leszno
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 25-05-2010, 09:07
|
|
|
Panaracer, sporo osób w klubie używa Fast i nie wiem o jakich doświadczeniach mówił Ci sprzedawca, ale są zapewne nie mniej wytrzymałe od Vema. Jak chcesz być pewny zakupu (a i tu nie masz gwarancji bezawaryjności) to dołóż sianka i kup TRW lub Delphi. Ja jeździłem na Fastach kilka ładnych lat i sprzedałem auto z ciągle sprawnym zawieszeniem. |
_________________ Było:
Tempra "bleu lord" 1.6 86KM z LPG
Tempra "smoczyca" 1.6ie 75KM z LPG
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM |
|
|
|
|
Panaracer
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 25-05-2010, 09:12
|
|
|
inaczej-czy Vema jest podobnej jakości i czy śmiało moge je zakladac czy lepiej na allegro zamowic fasta? |
_________________ FIAT Tipo 1,4 Gaźnik 78 km,benzyna
Włoskie auta są jak kobiety-czasem wyprowadzają cię z równowagi ale i tak oglądasz się za nimi na ulicy |
|
|
|
|
Leśniczy
Pomógł: 65 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 1711 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 25-05-2010, 10:04
|
|
|
Panaracer, sprzedawca tak ci powiedział bo pewnie vema mu zalegają na półce więc cóż będzie ci zamawiał fasty skoro na miejscu ma veme
w każdym razie jeśli cena podobna i też włoskiej produkcji to pewnie jakościowo podobne.
już chyba lepiej kupić na miejscu te vema niż zamawiać z allegro bo jak się "wysypią" te wahacze to nie będziesz się musiał bawić w wysyłki tylko rzucasz sprzedawcy na ladę |
_________________ Było - Tipo 2.0 8V 115HP GranTurismo
Jest - Honda Civic MB6 1.8 VTi 182HP |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|