Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
obniżenie auta przy seryjnych amortyzatorach...
Autor Wiadomość
Hipo 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 18-03-2008, 07:42   

unknown, czemu się tak patyczkujesz z gościem ? trol internetowy to gatunek który predko nie wymrze więc zawsze można jednego się pozbyć a nie tłumaczyc jak dziecku :)

A z tego co obserwuję na forum to jest to typ niereformowalny wyznający zasadę że moja racja jest ważniejsza bo jest moja.

JCB 3CX Contraktor

sheriffnt 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 18-03-2008, 15:21   

Witam
Hipo napisał/a:
unknown, czemu się tak patyczkujesz z gościem ? trol internetowy to gatunek który predko nie wymrze więc zawsze można jednego się pozbyć a nie tłumaczyc jak dziecku :)

A z tego co obserwuję na forum to jest to typ niereformowalny wyznający zasadę że moja racja jest ważniejsza bo jest moja.

Wiesz, niektórzy żyją internetem a na dodatek zjedli wszytskie rozumy:)
Moje zdanie o cięciu lub zmianie spręzyn jest takie że można, ale z głową, kiedyś np. przyciąłem za bardzo spręzyny, to skończyło się to szybkim końcem amortyzatorów, każde utwardzenia auta praktycznie wymaga zmiany amortyzatorów także na twardze, inaczej auto zaczyna poskakiwać na wybojach i koleinach, co staje po prostu niebezpieczne.
Generalnie łatwiej i bezpieczniej (chociaż niekoniecznie taniej ;D ) , jest zmienić amortyzatory na twardsze, efekt wyraźnie lepszy, natomiast inne sposoby utwardzenia auta to skrócenie jego żywota i utrata komfortu.

Fiat Tempra 1,9 TD był
Lada 21072 1300 była
Fiat Tempra 1,9 TDs Weekend

Hipo 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 18-03-2008, 20:22   

Sam uważam cięcie sprężyn za druciarstwo, jednak nie zamierzam zaraz kogoś błotem obrzucać z tego powodu że mam inną opinie.

JCB 3CX Contraktor

saigon 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 19-03-2008, 17:26   

Okej, spoko, tylko naprawdę już czasami nie mogę zdzierżyć ludzkiej głupoty... Mój najlepszy kolega nawet kota już takiego dostał, że w Skodzie Octawii to dokumentnie już wszystko zgnoił. Najpierw se Tunning motoru przeprowadził do 170 Km. Potem tłumiki pozmieniał, Sprężyny powymieniał na takie twarde że szok, amorki jakieś dębowe, ksenony pozakładał, szyby nieomal na czarno pozaklejał... Po czym Policja mu dowód zabrała i na badania do ITS dostał nakaz... A że stare graty powyrzucał, to musiał nowe pokupować :badgrin: :sciana: Tyle kasy zwymiotował za te tunningi, że niejednemu by majtki pospadały, a tu bach!!! Trzeba wszystko od nowa...BUACHACHACHA!!! Włosy mu z grzywki powypadały, ale sobie motoru już nie odtunningowywal... Na złość psom, ale po 2 miesiącach silnik uległ dezintegracji... i teraz Skoda stoi na złomie... Głupek moczy się we własnym sosie :badgrin: Ale dopóki taki typek sam na własnej żopie nie poczuje bata, to mu nie przetłumaczysz :sciana: Jeszcze wrogiem zostaniesz śmiertelnym, a potem RATUNKU!!! woła :badgrin: Koledzy!!! należy się myśleć, a nie, nie myśleć !!! :badgrin:
Szacunek dla Unknown-a :partyman:

sheriffnt 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 19-03-2008, 17:59   

Witam
Każdy ma prawo, za swoje pieniądze, popsuć własne auto :)
Jego zmartwienie, a nie powód by na forum klubowym wyzywać innych od głupców.
Na podstawie doświadczeń jednego kolegi już wszystko wiesz o autach ??.

Fiat Tempra 1,9 TD był
Lada 21072 1300 była
Fiat Tempra 1,9 TDs Weekend

Odpowiedz do tematu