|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Pomocy jakie amorki???? |
Autor |
Wiadomość |
Chiquita
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 30-10-2005, 21:31 Pomocy jakie amorki????
|
|
|
Jakie Amorki wybrać???[/glow]
Mam zamiar kupić. a raczej musze kupić nowe amorki na przód. Z tyłu mam pół roczne amorki gazowo-olejowe amirki Monroe. Na przód myślałem o Takich samy tyle że na przód ale znalazłem w podobnej cenie amortyzatory Belsteina też gazowo-olejowe. Które lepsze?????? |
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 30-10-2005, 22:41
|
|
|
Ja mam Monroe kilka lat i nie zapeszajac dzialaja nadal
Sa na ok. 70% wiec b. dobrze |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 30-10-2005, 22:48
|
|
|
Hmm kazdy ktory nie jest "no name" sie nada :-) Obie firmy maja swoja renome i sa uznanymi producentami Bilstein produkuje sporo amortyzatorow sportowych, monroe rbi amortyzatory dla ludzi :-)
A jak szybko ci klekna to juz zalezy ile dziur zaliczysz :p
Ogolnie na nasze drogi lepsza sa gazowo-olejowe bo sa bardziej trawel niz powietrzne i tu twoj wybor jest trafny niezaleznie od firmy. |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
mak_abra
witamy nowego
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 30-10-2005, 23:29
|
|
|
Witam!
Wszystko zależy jak i gdzie jeździsz. Monroe stwożony jest do normalnej jazdy a standardowy Bilstein także jakość obydwu jest porównywalna więc po co przepłacać wybierz tańsze . A jeśli chcesz poszaleć to ani jeden ani drugi się nie nadaje:D.
Pozdrufki |
|
|
|
|
Marcin - fiattipo.pl
Pomógł: 4 razy Wiek: 52 Dołączył: 05 Sty 2005 Posty: 1166 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 01-11-2005, 17:36
|
|
|
MupiK napisał/a: | Ogolnie na nasze drogi lepsza sa gazowo-olejowe bo sa bardziej trawel niz powietrzne i tu twoj wybor jest trafny niezaleznie od firmy. |
Raczej odwrotnie - lepsza trwalosc maja amortyzatory gazowo-olejowe, niz tradycyjne olejowki, z tym ze te pierwsze zazwyczaj sa twardsze co gorzej wplywa na elementy zawieszenia.
A co do typu amorow polecam np. KYB. |
_________________ Pozdrawiam
Marcin
Tipo 1.4S '94 LPG (SPRZEDANY)
Corolla LE 1.8 VVTi 2004
------------------------------
tipo.republika.pl |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 01-11-2005, 20:00
|
|
|
Marcin - tipoklub.tk napisał/a: | co do typu amorow polecam np. KYB. |
Również polecam, albo Sachs.... |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|