|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
pukanie z Tylu auta |
Autor |
Wiadomość |
Lasgo07
Pomógł: 7 razy Wiek: 36 Dołączył: 14 Wrz 2008 Posty: 1802 Skąd: Pułtusk
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 17-01-2017, 23:52
|
|
|
ARCHICAR, Zbieżność z tyłu można tylko sprawdzić. Nie ma tam regulacji. Jeżeli czasami cię ściąga albo auto myszkuję a twierdzisz że przód masz cacy to jest wina tyłu. |
_________________ FIAT COUPE 2,0 16V 139KM |
|
|
|
|
Kajlon
Pomógł: 39 razy Wiek: 39 Dołączył: 05 Sty 2008 Posty: 1421 Skąd: Trzebinia
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 18-01-2017, 00:10
|
|
|
Z tyłu jedyne co może pukać to wahacze na łożyskowaniu albo wydech o osłonę co do zbieżności to u mnie jest porobione przód i tył na cacy ale demontowana była tylna belka zawiecha. Byłem na zbieżności i wychodzi na to, że tylna belka jest deczko przestawiona i ściąga delikatnie w prawo ale przy następnej zbieżności to wyprostuje |
_________________ Tempra 1.6 gaźnik + LPG
Tipo 1.4 ie mono RIP
Tipo 1.6 ie - swap na 2.0 8v - swap na 1.6 Hf Turbo
Lancia Lybra 2.4 jtd
Fiat Marea 1.9 jtd |
|
|
|
|
ARCHICAR
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 19-01-2017, 08:43
|
|
|
Jak wiem, że nie ma regulacji zbieżności tyłu. Mam wiele at w tym Punto 1 z taką belką.. ;-) W punto istotnie na każdym dołku nap...la tak jakby ktoś młotkiem o budę walił. Jasne, wahacze...
Mnie chodziło o to, że po coś przyczepiają te plastry miodu na tylnych kołach i skoro jest przekoszony wahacz tylny to i ustawienie przodu będzie złe wtedy.. nie mam racji..?
W Temprze z tyłu nic nie stuka, nie wali.. jest tylko taki efekt w prawym kole, jakby był już wylatany amortyzator... jak wpadnie w dołek to potem tak tur tur tur... nie i umiem paszczą tego zrobić... ale to nie jest łomot.
Były w niej amorki KYB tylne,,, kazałem zmienić na nowe MM bo tamte są za sztywne a ja nie lubię betonu. Poza tym na tamtych też to samo było więc dlatego wymieniłem. Efekt..? Żaden...! No może ciut miękciej jest.
Amorki KYB zdjęte leżą w garażu.. sprawdzałem je są OK.
Chwilowo nie mam gdzie robićnic przy aucie bo mi na kanale zaległ zabytek i jeszcze kilka dobrych m-cy będzie tak stać. Podnośnik = kasa... w warsztacie. Nie mam za bardzo... Już ponad 2500 wpompowałem w temperówkę. Zaczyna mnie to wq.
Pozdrav
** Dodano: 19-01-2017, 08:48 **
Aaa nie wiem czy mówiłem.. zaczęło się od tego, że przednie prawe koło przy skręcie w lewo kwiczy jak zarzynana świnia. Jak wagon PKP podczas hamowania. Myślałem, że to klocki nie dotarte ale pojechałem na rondo i jadą i kwicząc wciskałem hamulce. Normalni w tym momencie wycisza a tu nic.
Wczoraj doszedłem, że kiwając autem prawo lewo za przód coś łupie. W prawym kole chodzi piasta? pojechałem dociągnąć nakrętkę na przegubie ale nic! Dalej jest jakiś luz bo i kwiczy i postukuje. Tak jakby przegub w piaście latał... jakby gwintu było za mało czy co... Szlag! Wszystko nowe i takie kwiatki. |
_________________ SOLO AUTO ITALIANE... ;-) |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|