|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Stukanie/szuranie. MP3 |
Autor |
Wiadomość |
RYQ
Wiek: 39 Dołączył: 12 Kwi 2006 Posty: 44 Skąd: Wrocław / Kietrz
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 19-11-2006, 22:33 Stukanie/szuranie. MP3
|
|
|
Witam
Ostatnio z mojej tempry(1.6 liberty '94 130kkm) czasami dochodzą dziwne odgłosy. Zaczęły się prawdopodobnie po szybszej ucieczce ze skrzyżowania, ale nie jestem tego pewien. Wydaje mi się, że dochodzą spod moich, czyli kierowcy nóg.,albo gdzieś z tych okolic Nie jest to ciągle i raczej nie zależy od tego czy jadę po dziurach czy nie. Raz mi CHYBA szurnęło na postoju, ale to było raz i nie na dłużej niż sekundę. Za tydzień jadę do domu i będę miał możliwość oglądnięcia jej od dołu, ale muszę przejechać prawie 200km(odkąd pierwszy raz usłyszałem to szuranie zrobiłem już jakieś 400km).
Miał już ktoś coś takiego? Jest to poważne?
Udało mi się to nagrać, oto link:
http://www17.rapidupload....l&filepath=4090
trzeba kliknąć na " Download file" po lewej stronie, prawie na samej górze( ja szukałem z minutę po 2 piwach )
Dodam jeszcze, że nie jest to takie głośne jak by się mogło wydawać po usłyszeniu mp3. Pasażerowie przy włączonym radiu tego nie słyszą. |
|
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 20-11-2006, 07:45
|
|
|
hmmm... odsłuchałem to mp3, ale... nie wiem o co chodzi jakby
słychać jednostajne w sumie huczenie i opdgłosy jak z jazdy nagrane średnim mikrofonem i coś jak 'siorbanie' soczku co jakiś czas... to o to Ci chodzi? czy może o co innego?
kiedy Ci to szura konkretnie? tak samo z siebie co jakiś czas czy może np tylko podczsa naciskania pedłu np sprzęgła czy może tylko podczas zmieniania biegu czy może tylko przy ruszeniu czy może... sprecyzuj...
po 'szybszej ucieczce' ze skrzyżowania jak szarpniesz to możesz np naderwać stare / słabe już poduchy od silnika/skrzyni, wtedy pozostałości z mocowaniami mogą różnie trzeszczć/piszczeć/grać a i silnik jk się przestawi wtedy ze skrzynią może różnie się zachowyw, mogą cięgna jakoś stukać, skrzynia gorzej chodzić itp itd, chyba, że jakoś przeżyłowałeś np sprzęgło i ono Ci ślizga jakoś... hm... spróbuj trochę sprecyzować, bo samo nagranie, sorry, ale przynajmniej mi nic konkretnego nie mówi; ot odgłosy jazdy+jakieś siorbnięcie czy dzięk który cokolwiek może wywołać; |
|
|
RYQ
Wiek: 39 Dołączył: 12 Kwi 2006 Posty: 44 Skąd: Wrocław / Kietrz
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 20-11-2006, 10:06
|
|
|
Tak chodzi o to "siorbanie".W 34 sekundzie dobrze słychać. Szura samo z siebie, zarówno podczas przyśpieszania jak i podczas równej jazdy. Może troszeczkę częściej podczas skręcania.
** Dodano: 28-12-2006, 00:20 **
Witam
Byłem dzisiaj u znajomego mechanika i dałem mu do odsłuchania nagranie. Stwierdził, że to na pewno powietrze przedostające się do nagrzewnicy w małym obiegu.Dopiszę jeszcze, że w tym czasie strasznie mi parowały szyby w aucie. Jakieś trzy tygodnie temu owo bulgotanie jak i nadmierne parowanie szyb zniknęło tak nagle jak się pojawiło.
Dzięki wszystkim za zainteresowanie. Temat można uznać za zamknięty |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|