Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wahacze, końcówki drążków -u Was też tak szybko lecą?
Autor Wiadomość
jokerssxx 

Województwo: Lubelskie
Wysłany: 26-10-2006, 10:39   Wahacze, końcówki drążków -u Was też tak szybko lecą?

Panowie ma Temperówke miesiąc i juz wymieniam gumy wahaczy!
Z jednej str. były rozbite a z drugiej w ciągu miesiąca padły (bo nie stukały a teraz stukają).
Poza tym końcówki drążków kierowniczych też już się rozbiły i są do wymiany.

U was też tak jest -jak padną końcówki to wahacze, jak wahacze to końcówki itd.?
Kolega ma też tempre 1.6 (moja 2.0) i wymienia te gumy na wahaczach co pół roku -co z nimi jest takie lipne zawieszenie??

Mucha 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 26-10-2006, 15:09   

Jesli chcesz zeby to nie rozwalalo sie tak szybko to nie kupuj jakichs zamiennikow tylko dobrej firmy części to jest podstawa.A pozatym to jest zawieszenie a tak wogóle to FIAT ale pozatym to coś dziwnie ze tak szybko to u Ciebie pada :sciana:

romano 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 26-10-2006, 15:30   

jokerssxx napisał/a:
Z jednej str. były rozbite a z drugiej w ciagu miesiąca padły (bo nie stukały a teraz stukają).
Poza tym końcówki drążków kierowniczych też już sie rozbiły i są do wymiany.

W używanych samochodach tak jest, że się części eksploatacyjne wymienia, przecież nie wiesz ile było na nich przejechane, więc nie widzę nic w tym dziwnego, może poprzedni właściciel nie dbał o samochód.
jokerssxx napisał/a:
U was też tak jest -jak padną końcówki to wahacze, jak wahacze to końcówki itd.?
Kolega ma też tempre 1.6 (moja 2.0) i wymienia te gumy na wahaczach co pół roku -co z nimi jest takie lipne zawieszenie??

Radzę wymienić całe wahacze a nie bawić się w półśrodki i to najlepiej kupić jakieś dobre a nie badziewie.
U mnie przez 3 lata eksploatacji raz wymienione wahacze i jedna końcówka drążka.

Moneta

Mucha 

Wysłany: 26-10-2006, 21:50   

Kolega romano co do wahaczy ma racje żeby nie wymieniać tylko półśrodków tylko całe wahacze ja polecam firme FEBI BILSTEIN (nie mylić z firmą od amortyzatorów :) Pozdrawiam

RaV 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 26-10-2006, 22:27   

Koledzy, a co to jest ten Wasz wachacz i skąd go macie?
W moim aucie jest tylko wahacz, a żadnych wachaczy nie widziałem

definicja: http://pl.wikipedia.org/wiki/Wahacz
nasz niezastąpiony słowniczek: http://forum.tempra.org/t...nych-vt5697.htm

assistance   Moneta

romano 

Wysłany: 26-10-2006, 22:49   

RaV napisał/a:
W moim aucie jest tylko wahacz, a żadnych wachaczy nie widziałem

Rav, a ja mam nawet 4 wahacze :D
Widzę, że wziąłeś się ostro za walkę z bykami ale ostatnio rzeczywiście wahacze dają popalić nie tylko w kwestii technicznej.

Moneta

Mucha 

Wysłany: 27-10-2006, 15:26   

RaV no to się przyczepiłeś :) Jakoś z pośpiechu to pisałem i pewno dlatego tak wyszło, ale dzięki za poprawkę :)

unknown 

Wysłany: 27-10-2006, 16:25   

jeśli się wahasz to sprawdź wpierw w słowniku... :badlos: :poison: :lol2:
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

Marcin - fiattipo.pl 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 29-10-2006, 14:33   Re: Wachacze, końcówki drążków -u Was też tak szybko lecą?

jokerssxx napisał/a:

Jak wymieniałeś same tuleje to nic dziwnego, że szybko padły. Fajnie że można zaoszczędzić nie zmieniając całego wahacza, ale niestety nie na długo.

** Dodano: 29-10-2006, 14:35 **
romano napisał/a:

Widzę, że wziąłeś się ostro za walkę z bykami

I słusznie. Słowo "wahacz" jest na tyle często powtarzane na naszym forum, że już czas wbić sobie do głowy jego poprawną pisownię. ;D
Corolla LE 1.8 VVTi 2004
------------------------------
tipo.republika.pl
     Moneta

EGON: 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 30-10-2006, 15:26   

Mucha napisał/a:
Jesli chcesz zeby to nie rozwalalo sie tak szybko to nie kupuj jakichs zamiennikow tylko dobrej firmy części to jest podstawa.A pozatym to jest zawieszenie a tak wogóle to FIAT ale pozatym to coś dziwnie ze tak szybko to u Ciebie pada :sciana:

e tam Fiat to dobre autka :lol: zawiesznie w Tipo jest dobre przód wytrzymuje ok. 120 tyś 1 co leci to wahacze i gumy stabilizatora a następnie amorki ,końcówki drążków jeśli poleci nam wahacz a amorki juz mamy nienajlepsze to wiadomo że krócej wytrzyma niż z nowymi amorkami więc dbajmu o nasze auta i wymieniajmy to co zużyte na nowe markowe części ja u siebie mam obecnie 130 tyś i prawy wahacz do wymiany reszta oryginał auto cały czas w kraju po naszych drogach więc niemam co narzekać

TEMPRAWG 

Wysłany: 19-11-2006, 10:12   

Potwierdzam to co koledzy stwierdzili juz dawno. kupujac najtansze co znajdziesz to poleci w jednej chwili. kupuj markowe i sprawdzone materialy. ja kiedys kupilem klocki tomexa i przejechalem 15 tys. km. (to bylo w tipo)
w temperce kupilem tez te same klocki i juz po 3 tys. sie skonczyly. a znajomy mechanik mowil ze to najtansze co znajdzie sie na rynku i badziewie. teraz to wiem.
tak samo z amorkami . poszedlem po bandzie i kupilem amorki delphi. mialem tarcze i chwalilem sobie. ale jak przekladalem do nowego autka i mialy przebieg okolo 15 tys. zauwazylem ze lewy zaczyna przeciekac. kwestia jak wyzej znajomy mechanik mowil ze amorki delphi wymienia na codzien bo to chlam. nie wiem co sadzic - moze jakas wada fabryczna. bedzie szedl na reklamacje. ale tarcze sa super.
pamietaj - kupujac tansze lub najtansze materialy mozesz zaplacic wiecej niz za porzadny sprawdzony towar. lepiej wydac raz z glowa niz kilka razy z glupota.
TIPO 2.0 GT 90' B/G
TEMPRA SW 1.6 93' B/G

Czesci uzywane do TIPO/TEMPRY

tel.0723-121-618
     assistance   Moneta

Odpowiedz do tematu