|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Wahacze, końcówki drążków -u Was też tak szybko lecą? |
Autor |
Wiadomość |
jokerssxx
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 26-10-2006, 10:39 Wahacze, końcówki drążków -u Was też tak szybko lecą?
|
|
|
Panowie ma Temperówke miesiąc i juz wymieniam gumy wahaczy!
Z jednej str. były rozbite a z drugiej w ciągu miesiąca padły (bo nie stukały a teraz stukają).
Poza tym końcówki drążków kierowniczych też już się rozbiły i są do wymiany.
U was też tak jest -jak padną końcówki to wahacze, jak wahacze to końcówki itd.?
Kolega ma też tempre 1.6 (moja 2.0) i wymienia te gumy na wahaczach co pół roku -co z nimi jest takie lipne zawieszenie?? |
|
|
|
|
Mucha
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 26-10-2006, 15:09
|
|
|
Jesli chcesz zeby to nie rozwalalo sie tak szybko to nie kupuj jakichs zamiennikow tylko dobrej firmy części to jest podstawa.A pozatym to jest zawieszenie a tak wogóle to FIAT ale pozatym to coś dziwnie ze tak szybko to u Ciebie pada |
|
|
romano
Pomógł: 56 razy Dołączył: 09 Sty 2005 Posty: 2132 Skąd: Chorzów
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 26-10-2006, 15:30
|
|
|
jokerssxx napisał/a: | Panowie ma Temperówke miesiąc i juz wymieniam gumy wahaczy!
Z jednej str. były rozbite a z drugiej w ciagu miesiąca padły (bo nie stukały a teraz stukają).
Poza tym końcówki drążków kierowniczych też już sie rozbiły i są do wymiany. |
W używanych samochodach tak jest, że się części eksploatacyjne wymienia, przecież nie wiesz ile było na nich przejechane, więc nie widzę nic w tym dziwnego, może poprzedni właściciel nie dbał o samochód.
jokerssxx napisał/a: | U was też tak jest -jak padną końcówki to wahacze, jak wahacze to końcówki itd.?
Kolega ma też tempre 1.6 (moja 2.0) i wymienia te gumy na wahaczach co pół roku -co z nimi jest takie lipne zawieszenie?? |
Radzę wymienić całe wahacze a nie bawić się w półśrodki i to najlepiej kupić jakieś dobre a nie badziewie.
U mnie przez 3 lata eksploatacji raz wymienione wahacze i jedna końcówka drążka. |
_________________ Fiat Tipo 1.6 gaźnik RIP
Nissan Primera P11 SR20DE
Nissan Primera P11.144(lift) SR20DE
|
|
|
|
|
Mucha
|
Wysłany: 26-10-2006, 21:50
|
|
|
Kolega romano co do wahaczy ma racje żeby nie wymieniać tylko półśrodków tylko całe wahacze ja polecam firme FEBI BILSTEIN (nie mylić z firmą od amortyzatorów Pozdrawiam |
|
|
RaV
Pomógł: 2 razy Wiek: 42 Dołączył: 07 Paź 2005 Posty: 539 Skąd: Gdańsk
Województwo: Pomorskie
|
|
|
|
|
romano
Pomógł: 56 razy Dołączył: 09 Sty 2005 Posty: 2132 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 26-10-2006, 22:49
|
|
|
RaV napisał/a: | W moim aucie jest tylko wahacz, a żadnych wachaczy nie widziałem |
Rav, a ja mam nawet 4 wahacze
Widzę, że wziąłeś się ostro za walkę z bykami ale ostatnio rzeczywiście wahacze dają popalić nie tylko w kwestii technicznej. |
_________________ Fiat Tipo 1.6 gaźnik RIP
Nissan Primera P11 SR20DE
Nissan Primera P11.144(lift) SR20DE
|
|
|
|
|
Mucha
|
Wysłany: 27-10-2006, 15:26
|
|
|
RaV no to się przyczepiłeś Jakoś z pośpiechu to pisałem i pewno dlatego tak wyszło, ale dzięki za poprawkę |
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
|
Wysłany: 27-10-2006, 16:25
|
|
|
jeśli się wahasz to sprawdź wpierw w słowniku... :poison: |
|
|
Marcin - fiattipo.pl
Pomógł: 4 razy Wiek: 52 Dołączył: 05 Sty 2005 Posty: 1166 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 29-10-2006, 14:33 Re: Wachacze, końcówki drążków -u Was też tak szybko lecą?
|
|
|
jokerssxx napisał/a: | Panowie ma Temperówke miesiąc i juz wymieniam gumy wahaczy!
|
Jak wymieniałeś same tuleje to nic dziwnego, że szybko padły. Fajnie że można zaoszczędzić nie zmieniając całego wahacza, ale niestety nie na długo.
** Dodano: 29-10-2006, 14:35 **
romano napisał/a: |
Widzę, że wziąłeś się ostro za walkę z bykami |
I słusznie. Słowo "wahacz" jest na tyle często powtarzane na naszym forum, że już czas wbić sobie do głowy jego poprawną pisownię. |
_________________ Pozdrawiam
Marcin
Tipo 1.4S '94 LPG (SPRZEDANY)
Corolla LE 1.8 VVTi 2004
------------------------------
tipo.republika.pl |
|
|
|
|
EGON:
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 30-10-2006, 15:26
|
|
|
Mucha napisał/a: | Jesli chcesz zeby to nie rozwalalo sie tak szybko to nie kupuj jakichs zamiennikow tylko dobrej firmy części to jest podstawa.A pozatym to jest zawieszenie a tak wogóle to FIAT ale pozatym to coś dziwnie ze tak szybko to u Ciebie pada |
e tam Fiat to dobre autka zawiesznie w Tipo jest dobre przód wytrzymuje ok. 120 tyś 1 co leci to wahacze i gumy stabilizatora a następnie amorki ,końcówki drążków jeśli poleci nam wahacz a amorki juz mamy nienajlepsze to wiadomo że krócej wytrzyma niż z nowymi amorkami więc dbajmu o nasze auta i wymieniajmy to co zużyte na nowe markowe części ja u siebie mam obecnie 130 tyś i prawy wahacz do wymiany reszta oryginał auto cały czas w kraju po naszych drogach więc niemam co narzekać |
_________________ LANCIA Kappa 2.0 20V www.egonrally.prv.pl |
|
|
|
|
TEMPRAWG
Pomógł: 17 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lut 2005 Posty: 414 Skąd: Garwolin
|
Wysłany: 19-11-2006, 10:12
|
|
|
Potwierdzam to co koledzy stwierdzili juz dawno. kupujac najtansze co znajdziesz to poleci w jednej chwili. kupuj markowe i sprawdzone materialy. ja kiedys kupilem klocki tomexa i przejechalem 15 tys. km. (to bylo w tipo)
w temperce kupilem tez te same klocki i juz po 3 tys. sie skonczyly. a znajomy mechanik mowil ze to najtansze co znajdzie sie na rynku i badziewie. teraz to wiem.
tak samo z amorkami . poszedlem po bandzie i kupilem amorki delphi. mialem tarcze i chwalilem sobie. ale jak przekladalem do nowego autka i mialy przebieg okolo 15 tys. zauwazylem ze lewy zaczyna przeciekac. kwestia jak wyzej znajomy mechanik mowil ze amorki delphi wymienia na codzien bo to chlam. nie wiem co sadzic - moze jakas wada fabryczna. bedzie szedl na reklamacje. ale tarcze sa super.
pamietaj - kupujac tansze lub najtansze materialy mozesz zaplacic wiecej niz za porzadny sprawdzony towar. lepiej wydac raz z glowa niz kilka razy z glupota. |
_________________ BYŁO
TIPO 1.4 GAZNIK 90' B/G
TEMPRA SW 1.6 91' B/G
TIPO 2.0 GT 90' B/G
TEMPRA SW 1.6 93' B/G
Czesci uzywane do TIPO/TEMPRY
tel.0723-121-618 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|