Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wahacze przod ... dlaczego tak szybko sie psuja ?
Autor Wiadomość
Kamitchi 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 20-03-2005, 16:28   

dziura.arek napisał/a:
Ciekawe dlaczego niemcy potrafią coś zrobić a włosi niepotrafią.

Tipo miało być w pewnym sensie konkurencją dla golfa II

A moze wlasnie wlosi potrafia?
Uwielbiam zakrety. Uwielbiam jechac za dumnym wlascicielem niemieckiego samochodu i podziwiac jego poczynania. Najpierw scina zakrety, a w trakcie zakretu zaczyna zwalniac, bo za szybko. A tempra jakos nie ma z tym problemu i nie ma potrzeby scinania zakretow.
A dlaczego zawieszenie w temprze pada? Moje wahacze maja teraz ponad 20 tysicy.
Moze trzeba nauczyc sie jezdzic, a nie narzekac?
btw- slyszales o wielowahaczach w nowych autach grupy vw?
Nie dosc ze sypia sie jak w alfach, to "troszke" wiecej kosztuja. A o prowadzeniu tych samochodow nie wspomne.
A co do golfa. Tak siermierzny samochod, ze faktycznie granat moze w nim wybuchnac, a on ciagle bedzie jezdzic... Ale czy to o czyms swiadczy?

ps- gdzies, jakis czas temu przegladalem testy tempry/tipo. Dziwne ze testujacy bardzo chwalili uklad jezdny tych samochodow, w przeciwienstwie do vw.

pzdr.

[ Dodano: Nie Mar 20, 2005 4:32 pm ]
mkaminski100 napisał/a:
A tak poza tym to co właściwie jest winne że zawieszenie jest tak kiepskie? Jakość gumy czy rozwiązania technologiczne? Jeśli jakość materiałów to winne są części, a więc można zrobić lepiej!!

Sa wahacze oryginalne ktore kosztuje dwa razy wiecej od "zamiennikow". Jakie najczesciej sie kupuje? Te tansze. Najlepiej by byly za darmo. A pozniej wychodza kwiatki.

ps- ojcu w octavii silent blocki poszly 6 miesiecy po wymianie. Czy to o czyms swiadczy?

ps2- jezeli kogos na to stac, moze kupic wahacze poliuretanowe. Kosztuje tyle co pare zwyklych wahaczy, ale ponoc sa baaaardzo trwale.

pzdr.

[ Dodano: Nie Mar 20, 2005 4:44 pm ]
memo napisał/a:
A może by tak zasięgnąć opinii uzytkowników TT zza garnicy czyli tam gdzie drogi są znacznie lepszej jakosci jak w Polsce. Ciekawe bo wtedy mielibyśmy pewność czy konstrukcja zawieszenia jest bałędnie zaprojektowana czy po prostu winne są nawierzchnie na jakich eksploatuje sią nasze TT

Moja wloszka jezdzila przez 10-11 lat po wloszech.
Podam dwa przyklady:
amortyzatory mam jeszcze nie wymieniane- musialbym poszukac wynikow z trzepaka, ale byly w dobrej kondycji. Jeszcze moge spokojnie jezdzic.
Tlumiki wszystkie! sa oryginalne. Po prostu tam sie jezdzi i jezdzi.
Chyba nie musze wspominac, ze auto nie trzeszczalo, jezdzilo bajecznie. Minely dwa lata i juz pare swierszczy zagniezdzilo sie w samochodzie:(.

Wiosna 2004 widzialem alfe 147 po liftingu pod Warszawą. Ciekawe dlaczego wlosi przyslali ten samochod do Polski, skoro dopiero lada dzien pojawi sie w salonach.
Po prostu Polska jest poligonem doswiadczalnym dla tych samochodow.

pzdr.

Jacacenty 

Województwo: Lubuskie
Wysłany: 20-03-2005, 20:06   

Nie narzekajcie na drogi. Zapytajcie kierowców gdzie są najgorsze drogi w Polsce... i złóżcie mi życzenia :) .

Marcin - fiattipo.pl 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 21-03-2005, 08:38   

Kamitchi napisał/a:
Moja wloszka jezdzila przez 10-11 lat po wloszech.
Tlumiki wszystkie! sa oryginalne.

Moje Tipo rodzinne Wlochy zna co najwyzej z opowiadan :lol: W zeszlym roku wymienilem ostatni odcinek - przerdzewiala rura na spawie z pyszka (sama puszka jak nowa). Nie musze chyba dodawac, ze tlumik byl oryginalny z data 1994 rok :D Malo kto chce mi uwierzyc w taka trwalosc (no przeciez Fiaty sa beee...) i to mimo jazdy na LPG (podobno istotnie skraca zywotnosc wydechu).
Corolla LE 1.8 VVTi 2004
------------------------------
tipo.republika.pl
     Moneta

Odpowiedz do tematu