|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Wahacze przod ... dlaczego tak szybko sie psuja ? |
Autor |
Wiadomość |
Kamitchi
Pomógł: 2 razy Wiek: 40 Dołączył: 23 Lis 2004 Posty: 317 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 20-03-2005, 16:28
|
|
|
dziura.arek napisał/a: | Ciekawe dlaczego niemcy potrafią coś zrobić a włosi niepotrafią.
Tipo miało być w pewnym sensie konkurencją dla golfa II |
A moze wlasnie wlosi potrafia?
Uwielbiam zakrety. Uwielbiam jechac za dumnym wlascicielem niemieckiego samochodu i podziwiac jego poczynania. Najpierw scina zakrety, a w trakcie zakretu zaczyna zwalniac, bo za szybko. A tempra jakos nie ma z tym problemu i nie ma potrzeby scinania zakretow.
A dlaczego zawieszenie w temprze pada? Moje wahacze maja teraz ponad 20 tysicy.
Moze trzeba nauczyc sie jezdzic, a nie narzekac?
btw- slyszales o wielowahaczach w nowych autach grupy vw?
Nie dosc ze sypia sie jak w alfach, to "troszke" wiecej kosztuja. A o prowadzeniu tych samochodow nie wspomne.
A co do golfa. Tak siermierzny samochod, ze faktycznie granat moze w nim wybuchnac, a on ciagle bedzie jezdzic... Ale czy to o czyms swiadczy?
ps- gdzies, jakis czas temu przegladalem testy tempry/tipo. Dziwne ze testujacy bardzo chwalili uklad jezdny tych samochodow, w przeciwienstwie do vw.
pzdr.
[ Dodano: Nie Mar 20, 2005 4:32 pm ]
mkaminski100 napisał/a: | A tak poza tym to co właściwie jest winne że zawieszenie jest tak kiepskie? Jakość gumy czy rozwiązania technologiczne? Jeśli jakość materiałów to winne są części, a więc można zrobić lepiej!! |
Sa wahacze oryginalne ktore kosztuje dwa razy wiecej od "zamiennikow". Jakie najczesciej sie kupuje? Te tansze. Najlepiej by byly za darmo. A pozniej wychodza kwiatki.
ps- ojcu w octavii silent blocki poszly 6 miesiecy po wymianie. Czy to o czyms swiadczy?
ps2- jezeli kogos na to stac, moze kupic wahacze poliuretanowe. Kosztuje tyle co pare zwyklych wahaczy, ale ponoc sa baaaardzo trwale.
pzdr.
[ Dodano: Nie Mar 20, 2005 4:44 pm ]
memo napisał/a: | A może by tak zasięgnąć opinii uzytkowników TT zza garnicy czyli tam gdzie drogi są znacznie lepszej jakosci jak w Polsce. Ciekawe bo wtedy mielibyśmy pewność czy konstrukcja zawieszenia jest bałędnie zaprojektowana czy po prostu winne są nawierzchnie na jakich eksploatuje sią nasze TT
|
Moja wloszka jezdzila przez 10-11 lat po wloszech.
Podam dwa przyklady:
amortyzatory mam jeszcze nie wymieniane- musialbym poszukac wynikow z trzepaka, ale byly w dobrej kondycji. Jeszcze moge spokojnie jezdzic.
Tlumiki wszystkie! sa oryginalne. Po prostu tam sie jezdzi i jezdzi.
Chyba nie musze wspominac, ze auto nie trzeszczalo, jezdzilo bajecznie. Minely dwa lata i juz pare swierszczy zagniezdzilo sie w samochodzie:(.
Wiosna 2004 widzialem alfe 147 po liftingu pod Warszawą. Ciekawe dlaczego wlosi przyslali ten samochod do Polski, skoro dopiero lada dzien pojawi sie w salonach.
Po prostu Polska jest poligonem doswiadczalnym dla tych samochodow.
pzdr. |
_________________ cuoresportivo 2.0 16v |
|
|
|
|
Jacacenty
Pomógł: 13 razy Wiek: 40 Dołączył: 26 Lis 2004 Posty: 991 Skąd: Dillenburg
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 20-03-2005, 20:06
|
|
|
Nie narzekajcie na drogi. Zapytajcie kierowców gdzie są najgorsze drogi w Polsce... i złóżcie mi życzenia . |
_________________ *** \=/ *** |
|
|
|
|
Marcin - fiattipo.pl
Pomógł: 4 razy Wiek: 52 Dołączył: 05 Sty 2005 Posty: 1166 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 21-03-2005, 08:38
|
|
|
Kamitchi napisał/a: | Moja wloszka jezdzila przez 10-11 lat po wloszech.
Tlumiki wszystkie! sa oryginalne. |
Moje Tipo rodzinne Wlochy zna co najwyzej z opowiadan W zeszlym roku wymienilem ostatni odcinek - przerdzewiala rura na spawie z pyszka (sama puszka jak nowa). Nie musze chyba dodawac, ze tlumik byl oryginalny z data 1994 rok Malo kto chce mi uwierzyc w taka trwalosc (no przeciez Fiaty sa beee...) i to mimo jazdy na LPG (podobno istotnie skraca zywotnosc wydechu). |
_________________ Pozdrawiam
Marcin
Tipo 1.4S '94 LPG (SPRZEDANY)
Corolla LE 1.8 VVTi 2004
------------------------------
tipo.republika.pl |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|