Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
wahacze Uwaga
Autor Wiadomość
koper 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 17-07-2006, 20:09   wahacze Uwaga

jakieś 2000 tys temu oczywiście kilometrów założyłem nowe wachacze (włoskie nie wiem jakiej firmy 115 zł za sztuke) Na przeglądzie: wszystkie tuleje wyrobione,jeden sworzeń wybity.
Gorąco polecam świetne włoskie wachacze a także wszelkie wystrugane wprawną ręką rzemieślnika.Ceny zaczynają się już od 70 zł .Niesamowita okazja!
A tak poważnie WEŻTA LUDZIE NIE KUPUJTA TEGO DZIADOSTWA.I nie walcie kwasów na forum,że przejechaliście 30000 tysięcy na NO NAME i wszystko elegancko chodzi.

TEMPRAWG 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 17-07-2006, 20:11   

koper takie przypadki ze ktos duzo przejechal sie zdarzaja ale na tych tanich to zadkosc. jak bys mogl poszukac nazwy tych wahaczy abys mogli na nie uwazac to bylo by super.
TIPO 2.0 GT 90' B/G
TEMPRA SW 1.6 93' B/G

Czesci uzywane do TIPO/TEMPRY

tel.0723-121-618
     assistance   Moneta

EGON: 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 17-07-2006, 21:02   

koper gdzie je kupowałeś ?? ja bym reklamował gwarancja musi byc na każda nową część min. 12 miesięcy

ego 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 18-07-2006, 20:42   

EGON napisał/a:
ja bym reklamował gwarancja musi byc na każda nową część min. 12 miesięcy

no i tutaj zaczynają sie schody,bo zaraz dostaniesz odpowiedz,że mamy drogi jak każdy widzi i gwarancji nie mogą uznać :sciana:
jest nuova Bravo
     assistance   Moneta

EASYKATO 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 18-07-2006, 21:36   

EGON napisał/a:
ja bym reklamował gwarancja musi byc na każda nową część min. 12 miesięcy

spróbuj,
udowodnij że nie wjechałeś w megadziurę
i że jeździsz wyłącznie po gładkim asfalcie

no i jeszcze montaż a autoryzowanym zakładzie......

cornelito 

Wysłany: 18-07-2006, 22:21   

Sluchajcie a ja wam powiem tak nasze samochody nie sa nowe i nie wolno zwalac wszystkiego na drogi i na g.. wachacze bo waznym elem decydujacym o trwałosci wachacza jest amortyzator i jesli jest on do dup. to i najdrozszy wachacz siadzie po przejechaniu kilku tysiecy kilometrow.Dlatego gadanie ze jeden jest lepszy a drugi gorszy to mozna mowic jak ma sie sprawne zawieszenie( zawieszenie , nie wachacz). A co do drog to zgodze sie nie sa domena naszego kraju a raczej zgroza.
     assistance

TEMPRAWG 

Wysłany: 19-07-2006, 10:29   

tak wiem cos o tym prawa przednia felge stalowa klepalem juz 8 razy a szkoda mi autka i katuje go. na polskich drogach powinni robic testy aut wtedy okazao by sie faktycznie jakie sa autka
TIPO 2.0 GT 90' B/G
TEMPRA SW 1.6 93' B/G

Czesci uzywane do TIPO/TEMPRY

tel.0723-121-618
     assistance   Moneta

picek 

Województwo: Opolskie
Wysłany: 13-08-2006, 11:56   

W dziale "wachacze" wkleiłem zdjątka swojego 2 miesięcznego-też no name. A poza tym przed wymianą miałem Optimale i przejechałem ponad 50 tyś.Jedynie to ten sam silentblock ze zdjęcia był delikatnie wybity.

ZielonyTBG 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 13-08-2006, 19:09   

A jak Ci się objawiła ta usterka.Jakieś stuki czy coś wypadło :?:
     assistance   Moneta

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 13-08-2006, 20:50   

mi no-name'y służą tak z rok z groszami , tyle starczy kupując połowę taniej :) bo na nase drogi do czasu rewolucji remontowej (może kiedyś będie) chyba szkoda nawet kasy na dobre wahacze... a za jakiś czas będziemy spawać na sztywno jak w dorożkach bo w ogóle nie będzie asfaltu...

takie totalnie najtańsze mogą zaraz paść, ale takie uśrednione cenowo nie zawsze; zależy też właśnie od zaiweszenia (amorka) i stylu jazdy jak i dróg w okolicy; a i tanie i drogie wahacze są lepsze i gorsze, nei zawsze idento;

raz nawet miałem skrajność - jedyny raz - orginalny FIATowski wahacz, nie wybił się po kilku latach i jeszcze był OK (choć kiedyś drogi były inne) ale za to... pęknął na zakręcie; skutki były nieciekawe; pozostaje ominąć najtańsze szrotowe, ale nie ma co wariować też w najdroższe; nasze drogi każde załatwią;
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

picek 

Województwo: Opolskie
Wysłany: 14-08-2006, 09:13   

ZielonyTBG napisał/a:
A jak Ci się objawiła ta usterka.Jakieś stuki czy coś wypadło :?:

Przy ruszaniu i chamowaniu coś pukało.Szarpak pokazał co jest.Po paru dniach było trzeszczenie.A po zdjęciu wachacza praktycznie zeszła sama.

Odpowiedz do tematu