|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Wymiana łożysk kół przednich |
Autor |
Wiadomość |
Paweł Molenda
witamy nowego
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 08-10-2008, 20:17 Wymiana łożysk kół przednich
|
|
|
Witam forumowiczów
Mam problem z dopasowaniem łożysk do kół przednich w Tipo, kupiłem 2 komplety łożysk OPTIMAL dokładnie wg. ich katalogu do mojego modelu (dokładny opis tzn. poj. silnika, rok produkcji, ABS lub bez) Rozebrałem ze znajomym wszystko poza wybiciem łożyska z piasty i nagle okazuje się, że to nie to łożysko, zauważyłem że nakrętka z nowego kompletu jest inna niż stara (mniejsza, stara to rozmiar 36, nowa 32), zmierzyłem łożysko i srednica wew. nowego łożyska jest mniejsza od średnicy starego (nowe 35mm, stare 37mm)
Pytałem w kilku sklepach motoyzacyjnych i ludzie rozkładają ręce , więc mam prośbę jeżeli ktoś z Was spotkał się już z takim problemem może coś poradzi, może ktoś wie jakie dokładnie wymiary ma oryginalne łożysko. Może ktoś wcześniej dokonał jakiejś przeróbki w moim samochodzie (nie wiem czy jest taka możliwość)
Pozdrawiam wszystkich |
_________________ Tipo 1,6 `90 LPG |
|
|
|
|
DARREK
Pomógł: 22 razy Wiek: 39 Dołączył: 26 Cze 2008 Posty: 502 Skąd: Legnica
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 08-10-2008, 20:30
|
|
|
a gdybyś podał wiecej szczegółów na temat Tipacza?
bo zwykłe Tipo 1,6 `90 LPG w podpisie nie wystarczy |
_________________ Tipo 2.0 8V '91 159.A6.046 DGT - odszedł...
Renault Espace IV 2.0 |
|
|
|
|
Paweł Molenda
witamy nowego
|
Wysłany: 09-10-2008, 07:01
|
|
|
Rok 1990; silnik 1,6; 82KM (podobno w dowodzie nic niema) bez ABS; |
_________________ Tipo 1,6 `90 LPG |
|
|
|
|
opti
Pomógł: 29 razy Wiek: 41 Dołączył: 10 Kwi 2007 Posty: 1621 Skąd: Podkarpacie
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 09-10-2008, 07:39
|
|
|
Paweł Molenda, numer nadwozia wyslij mi na priv zobaczymy co po oryginale eper pokazuje i zrobimy krosa na zamienniki |
_________________ Tipo 1.9TD 90KM Granturismo
Nuova Bravo 1.9 16v mj 190KM Sport |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
|
Wysłany: 01-11-2008, 20:12
|
|
|
przerabiałem w Temprze ten temat jak sam keidyś wymieniałem łożysko.. dwa razy piechotą latałem do sklepu, katalogi kłamały, sprzedawcy nie mieli pojęcia.. jedynym pewnym sposobem było wtedy wybić łożysko i zbarać do sklepu i dopasować odpowiednie... |
|
|
szymekz
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 10-01-2009, 10:26
|
|
|
jesli wymieniasz lozyska z przodu, zwroć uwage na tuleje na tych łożyskach, i lepiej je wymienic, bo jesli masz tuleje w niezbyt dobrym stanie to bedzieszz co chwile zmieniac lozyska.
pozdrawiam:))) |
_________________ z farcikiem:)) |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|