|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Wymiana Piasty. |
Autor |
Wiadomość |
Karpik
Pomógł: 1 raz Wiek: 36 Dołączył: 11 Paź 2008 Posty: 201 Skąd: Gdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 17-02-2009, 11:06 Wymiana Piasty.
|
|
|
Witam przede wszystkim chciałbym podziękować wszystkim którzy pomogli mi w moim ostatnim poście na temat piasty do mojego Tipo. Zdecydowałem się na kupno nowej piasty, mam pytanie: jak ją wymienić, czy są rzeczy o których powinienem wiedzieć lub które ułatwią mi wymianę? Przypominam że chodzi o tylną piastę z ABS od strony pasażera |
_________________ Nie ważne co robisz, ważna jak to robisz |
|
|
|
|
MARIOVIRUS
Pomógł: 18 razy Wiek: 35 Dołączył: 30 Sty 2008 Posty: 571 Skąd: Bolesławiec
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 17-02-2009, 12:26
|
|
|
potrzebne nazedzia to klucze ,imbus i jakas rurka bo ciezko odkrecic nie pamietam teraz jakie klucze sa potrzebne ale to sobie mozesz latwo sprawdzic. Opisze ci co trzeba zrobic i dasz sobie rade . Najpierw zciagasz kolo auto stawiasz na jakms klocku drewnianym lub czyms innym zeby stal pewnie odkrecasz zacisk hamulcowy oraz jazmo hamulca nastepnie odkrecasz tarcze i naszym oczom ukazuje sie piasta wyciagasz koreczek zakrywajacy srodek piasty i zarazem srube bedzie na duzy imbus 19 chyba ale nie jestem pewien lepiej sprawdz z drugiej strony masz nakretke 20 pare nie pamietam dokladnie po odkreceniu z pomoca rurki wtstarczy juz tylko calosc zdjac (musi wyjsc dluga sruba czasami ciezko zchodzi i pomocne jest zalozenie ponownie tarczy aby miec lepsze trzymanie i poprostu szarpnac kilka razy. Zeby zobaczyc jakie klucze potrzebujesz to zdejmij kolo i sprawdz |
_________________ Tipo 1,6 I.E. 94r +LPG 835c1,000 było
Mercedes W123 200D 81r jest
Fiat Marea 2.0 20V 98r była
BMW E34 2.0 vanos był
Golf II 1.3 90r. był
Vento 1,8 LPG 94 był
Audi 80 2.6 94 było
Audi 100c4 2.8 quattro bylo
Fiat Tipo 1.8 92 jest |
|
|
|
|
dziura
Pomógł: 19 razy Wiek: 45 Dołączył: 09 Maj 2008 Posty: 960 Skąd: Chorzów/Katowice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 17-02-2009, 12:33
|
|
|
Imbus 19 a nakrętka na klucz 32 albo 36 nie pamiętam teraz a i wystarczy odkręcić tylko zacisk i wyjąć klocki hamulcowe tarcza wychodzi bez problemu,trzeba ją tylko troszkę kantnąć a gdyby nie chciała wyjść ta śruba to młotkiem wystarczy klupnąć
troszkę perswazji i po kłopocie. |
_________________ TIPO 2.0 16V-sprzedany
Galant 2.5 V6 Sport Edition |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|