|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Komplet Brembo - czy to się opłaca i co to jest |
Autor |
Wiadomość |
Dawid
Pomógł: 4 razy Wiek: 40 Dołączył: 23 Lis 2007 Posty: 183 Skąd: Kraków/Kielce
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 15-09-2012, 19:18 Komplet Brembo - czy to się opłaca i co to jest
|
|
|
Czeka mnie wymiana tarcz i klocków w Golfie III. Szukam czegoś konkretniejszego i trafiłem na takie coś
http://moto.allegro.pl/ta...2623595614.html
Czy ktoś już miał okazję się z tym spotkać, zakładać, jeździć? Jaka jest tego jakość? To jest podróbka czy wyrób pełnowartościowy? Nie mam czasu kilka razy rozkładać wszystkiego bo tarcze będą krzywe.
Prosiłbym o konkretne odpowiedzi a nie ,,wydaje mi się''. |
_________________ Było Tipo 2.0 8v GT
Było Tipo Sedicivalvole
Jest Tipo Sedicivalvole Abarth |
|
|
|
|
brynol69
Pomógł: 9 razy Wiek: 36 Dołączył: 22 Sty 2008 Posty: 346 Skąd: Imielin
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 15-09-2012, 19:58
|
|
|
Musiałbyś sprawdzić numer serii klocków i/lub tarcz, w innym wypadku nie możesz być pewny czy to nie jest odrzut. Swego czasu dało kupić się lipne tarcze brembo i to prosto od producenta, ale od jakiegoś czasu już nie słyszałem żeby komuś pokrzywiły się brembo. Jak nie kupujesz u sprawdzonego dostawcy to nigdy nie możesz być pewny co dostaniesz w pudełku. |
_________________ Tune Hard Go Pro
Fiat Tipo 1.4 S 5p zielony - dawca dla j/n
Fiat Tipo 1.6 HF Turbo 5p zielony - R.I.P.
Fiat Tipo 1.8 GT LPG 3p czarny - sprzedany
Fiat Tipo 1.8 GT 3p bordowy - :-)
Fiat Tipo 1.6 HF 3p bordowy - drugie wcielenie |
|
|
|
|
Dawid
Pomógł: 4 razy Wiek: 40 Dołączył: 23 Lis 2007 Posty: 183 Skąd: Kraków/Kielce
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 15-09-2012, 20:21
|
|
|
A jaki numer sprawdzić? Gdzie go szukać? Jak poznać czy to nie odrzut po numerze? |
_________________ Było Tipo 2.0 8v GT
Było Tipo Sedicivalvole
Jest Tipo Sedicivalvole Abarth |
|
|
|
|
brynol69
Pomógł: 9 razy Wiek: 36 Dołączył: 22 Sty 2008 Posty: 346 Skąd: Imielin
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 15-09-2012, 20:35
|
|
|
Nie wiem czy gra jest warta świeczki ale musiały by to wyglądać mniej więcej tak..
Bierzesz zdjęcie etykietki i szukasz... nr produktu... miejsce wyprodukowania... i jakiś numer serii lub parti. I nic innego jak wygooglować jak są powiedzmy oznaczane np produkty drugiej kategorii danej marki albo czy akurat ta seria nie była lipna. Mógł ktoś o tym gdzies pisać, może nawet producent. Z całą pewnościa nie będzie to proste do ustalenia i nie zagwarantuje Ci że tarcze się nie pokrzywią albo klocki nie rozkleją. Powodów może być wiele, nie tylko wada fabryczna ale i montaż czy pierwsze hamowania. Kupić z pewnego źródła albo zaryzykować, ale zawsze trzeba porządnie zamontować, Jak chcesz mieć gwarancję to montaż tylko w warsztacie. Bo samemu w domu to sobie można... reklamować bez końca. |
_________________ Tune Hard Go Pro
Fiat Tipo 1.4 S 5p zielony - dawca dla j/n
Fiat Tipo 1.6 HF Turbo 5p zielony - R.I.P.
Fiat Tipo 1.8 GT LPG 3p czarny - sprzedany
Fiat Tipo 1.8 GT 3p bordowy - :-)
Fiat Tipo 1.6 HF 3p bordowy - drugie wcielenie |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|