|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Mały obszar styku klocka z tarczą? |
Autor |
Wiadomość |
Leśniczy
Pomógł: 65 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 1711 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 16-10-2010, 14:31
|
|
|
Larry075, wiem że nie ma, i to ty czytaj uważnie bo ja wcale nie wspominałem o ich wymianie, a jedynie o przesmarowaniu i wymienie uszczelki przez którą może dostawać się do smaru wilgoć, piach i pył z klocków ... czemu masz taką nie chęć do ludzi, którzy chcą ci pomóc ??
może weź po prostu siądź do tego , zdejmij i rozbierz zacisk i sie okaże co jest nie tak a nie od razu odrzucasz wszystkie sugestie innych użytkowników forum
btw a jesli już szukasz takich prowadnic to znajdziesz w zestawie quick brake o symbolu QB1301X |
_________________ Było - Tipo 2.0 8V 115HP GranTurismo
Jest - Honda Civic MB6 1.8 VTi 182HP |
|
|
|
|
Larry075
Pomógł: 4 razy Dołączył: 28 Wrz 2009 Posty: 424 Skąd: belchatow
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 16-10-2010, 22:54
|
|
|
Jak już wspomniałem Cytat: | nie chce dyskutowac |
Gdyby uszczelka była sfatygowana to wymienił bym ją wcześniej.
Cytat: | może weź po prostu siądź do tego |
Tak poprostu się nie da, na warsztacie jest narazie inny samochód ( i w dodatku dodatkowe prace), jak juz wspomniałem, tipo stoi więc będzie to musiało chwile poczekać (też z racji gotówkowej - półśrodki to nie rozwiązanie i wole poczekać, a zrobić do dobrze). Dzięki za sugestie, będę pisał co się okazało. |
_________________ "mu dać dwie metalowe kulki w pomieszczeniu 2x2m to jedną by zepsuł a drugą zgubił." |
|
|
|
|
ciechu
Pomógł: 65 razy Wiek: 45 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 4008 Skąd: Leszno
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 17-10-2010, 09:42
|
|
|
Larry075, w tej chwili temat stoi w miejscu, bo nie możesz w żaden sposób sprawdzić tego, co klubowicze Ci sugerują. Jak już będziesz mógł "fizycznie" zagłębić się w temat, napisz co tam faktycznie się stało. Bo ta coraz gorętsza dyskusja jest na chwilę obecną pozbawiona sensu.
A jeśli chodzi o to:
Larry075 napisał/a: | W zestawie naprawczym zacisku fiat tipo nie ma prowadnic. Dzis byłem w sklepie i widziałem tylko tłoczek w zestawie z uszczelkami . |
To nie do końca masz rację, bo zestaw naprawczy prowadnic kupuje się osobno (czyli nie ma go w zestawie naprawczym zacisków) I znajdziesz w nim dwie prowadnice, dwie śruby, dwie uszczelki i zazwyczaj smar. |
_________________ Było:
Tempra "bleu lord" 1.6 86KM z LPG
Tempra "smoczyca" 1.6ie 75KM z LPG
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|