|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
problem z hamulcami w prawym tylnym kole ;/ |
Autor |
Wiadomość |
GrzesiekK.
Pomógł: 43 razy Wiek: 43 Dołączył: 17 Paź 2006 Posty: 1290 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 06-12-2006, 10:23 problem z hamulcami w prawym tylnym kole ;/
|
|
|
Kurcze moj problem jest nastepujacy, za wczesnie lapie tylne prawe kolo, przy mocnym depnieciu po hamulcach gdy reszta kol jeszcze nie traci przyczepnosci prawy tyl juz staje ;/ Jako ze posiadam sedici wiec z tylu mam tarcze wiec co mzoe odpowiadac za ten problem?? W sumie wczoraj rozmawialem troche z Ego na ten temat i stwierdzilismy ze pewnie zapieka sie prowadnica [mocowanie] zacisku i stad te objawy, ale moze ktos z forumowiczów mial taki problem u siebei i moze coś dokladniej powiedziec.
z gory dzieki za wszelka pomoc ...
pzdr. Grzesiek |
_________________ FIAT TIPO 2.0 SEDICIVALVOLE - sprzedane ... pozostały miłe wspomnienia ...
ALFA ROMEO 156 3,0 V6 24V 231KM@288Nm <= a tą zbudowałem sobie sam ;]
ALFA ROMEO GT 3,2 V6 24V 248KM@302Nm - daily car żony, koszyk na zakupy |
|
|
|
|
JACA
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 06-12-2006, 15:50
|
|
|
Założyłem mocniejszą sprężynę do regulatora siły hamowania, (jest ustawione jakby auto było ful obciążone) i otrzymałem taki sam efekt, tylne prawe koło blokuje pierwsze, a mam z tyłu bębny.
Może ten regulator masz zablokowany?. |
_________________ FT SX SW 1,9TD DGT `93 218Kkm |
|
|
|
|
GrzesiekK.
Pomógł: 43 razy Wiek: 43 Dołączył: 17 Paź 2006 Posty: 1290 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 06-12-2006, 16:27
|
|
|
Sprawdze i to, ale raczej u mnie chyba sie cos zapieklo, w sumie auto mam od powiedmy 1,5 miesiaca i wczesniej nic takiego sie nie dzialo, potrafilem zablokowac przod a tyl zachowywal sie normalnie, pojawilo sie to jakis niecaly tydzien temu ;/ Kolejna sprawa raczej wykluczajaca ten korektor to to ze i reczny na prawe kolo duzo lepiej i wczesniej lapie |
_________________ FIAT TIPO 2.0 SEDICIVALVOLE - sprzedane ... pozostały miłe wspomnienia ...
ALFA ROMEO 156 3,0 V6 24V 231KM@288Nm <= a tą zbudowałem sobie sam ;]
ALFA ROMEO GT 3,2 V6 24V 248KM@302Nm - daily car żony, koszyk na zakupy |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|