|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
przewody hamulcowe |
Autor |
Wiadomość |
akj3
Pomógł: 26 razy Wiek: 38 Dołączył: 15 Lut 2007 Posty: 1108 Skąd: Orońsko
Województwo: Mazowieckie
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 18-05-2008, 21:25 przewody hamulcowe
|
|
|
czy we wszystkich Tipo / Tempra przewody hamulcowe elastyczne są takie same? Chodzi mi o wersję z tarczami z tyłu. Czy np. przewody do sedici różnią się czymś od powiedzmy tych z 1.4 ABS?
** Dodano: 18-05-2008, 22:26 **
wiem że ostatnio dziwne pytania zadaję, ale nie mam jak tego sprawdzić. Mam e-per ale na dysku do którego nie mam teraz dostępu :/ |
_________________ banda złego |
|
|
|
|
luki21
Pomógł: 26 razy Wiek: 38 Dołączył: 06 Sie 2007 Posty: 1386 Skąd: Głowno
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 19-05-2008, 17:13
|
|
|
akj3, wydaje mi się że wszystkie są takie same tylko zależy jakiej firmy nasz zaciski bo wiadomo ze od Lucasa nie będą pasowały do innych marek
musisz sprawdzić rozmiary i skoki gwintów |
_________________ 1) Marea 1.6 16V SX - 1997
2) Marea Weekend 1.8 16V HLX - 1997
3) Scenic 1.6 8v - 1998
4) Scenic 1.9 dci - 2003
Kto szybko jedzie tego wolno niosą!!! |
|
|
|
|
akj3
Pomógł: 26 razy Wiek: 38 Dołączył: 15 Lut 2007 Posty: 1108 Skąd: Orońsko
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 19-05-2008, 17:14
|
|
|
luki21 dorwę e-per dzisiaj to sprawdzę sobie. Ale dobrze że wspomniałeś bo zapomniałem o tym że są zaciski Lucasa i Girlinga bodajże |
_________________ banda złego |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 28-05-2008, 21:29
|
|
|
mogę się mylić, ale jak swego czasu latałem za przewodami po sklepach to mieli te same wszędzie (rodzaj) w katalogach;
poza tym pasowały od Brava/Seicetno/Cnq itp... |
|
|
Prawdziwek
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Lut 2009 Posty: 181 Skąd: Skwarkowice
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 20-03-2009, 20:06
|
|
|
Czy do Tipo 1.8ie gietkie przewody hamulcowe sa do dostania (jesli tak to gdzie) i czy na pewno psuja z Brava/Seicetno/Cnq tak jak napisal unknown? |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 20-03-2009, 23:12
|
|
|
ktoś kto zna ten model powinien Ci wkrótce odpisać, ale ogólnie Tipo/Tempra miały te same, o ile pamiętam nawet w 2.0 nie były jakieś specjalnie przewidywane na wisze ciśnienia, a jeśli chodzi o gwint i wytrzymałość (ciśnienie) to wszystko zbrojone ciśnieniowe były i ja tak kiedyś zakladałem jeden z CNQ drugi z Bravy bo takie były na stanie... jedyną różnicą bodajże była minimalna różnica długości jednego z nich, był chyba ciut dłuższy ale w ułożeniu się go to nie rpzeszkadzało, albo nawet nie był dłuższy a taka dodatkowa guma na nim była w ciut inym miejscu, taka jakby uitulina, fragment, którą to się przewód wciska w takie ucho na amortyzatorze, by nie gonił, ale można ją było przesunąć bodajze/nie było to coś 'nie tak'...
przewód na wysokie ciśnienie hamulcowy to przewód, póki nie kupisz jakieś dziwnego szajsu... gwinty te same, długość była identyczna lub prawie, więc czemu nie.. myślę, że to Tipo będzie miało identyczne, ale niech się ktoś wypowie... |
|
|
Prawdziwek
|
Wysłany: 21-03-2009, 00:21
|
|
|
Dzieki za odpowiedz w razie czego uzyje tych z wymienionych modeli. A czy gra jakas role czy samochod to diesel czy benzyna oraz to czy ma abs? Moj to benzyna z ABS.
Co sadzicie o tej firmie: PRZEWODY ELASTYCZNE wykonuja sami na zamowienie, warto w to wchodzic? |
|
|
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 21-03-2009, 00:26
|
|
|
moim zdaniem tak, ale pod warunkiem, że nie dostaniesz przewodów w normalnej sprzedaży. chodzi o koszta, najprawdopodobniej dostaniesz produkt odpowiedniej jakości, ale pewnie (nie na pewno) policzą sobie więcej niż w normalnym sklepie. |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
kefirek
|
Wysłany: 21-03-2009, 09:20
|
|
|
A nie możesz iść do sklepu motoryzacyjnego i tam z katalogu dobiorą ci odpowiednie? Ja niedawno ( listopadzie) zmieniałem wszystkie przewody elestyczne w Temprze 2.0. Był tylko problem z tyłem bo padł mi przy odkręcaniu sztywny i musiałem pojechać i dorobić. |
|
|
|
|
Prawdziwek
|
Wysłany: 21-03-2009, 17:12
|
|
|
U siebie sztywne tez musze powymieniac, bo korozja po prostu je zezarla. Namierzylem firme, ktora sie zajmuje dorabianiem i wymiana przewodow, takze prawdopodobnie daruje sobie osobne ich kupowanie. Pojade i zostawie Tipka... |
|
|
|
|
konikks
Pomógł: 43 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 2755 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|