|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Sam hamuje |
Autor |
Wiadomość |
Grego_b
witamy nowego
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 21-02-2007, 19:37 Sam hamuje
|
|
|
Witam. Mam bardzo dziwny problem z hamulcami. Moja Tempra w czasie jazdy potrefi sama hamowac, ostatnie dwa miesiace nie pojawialo sie to zjawisko i myslalem ze juz nie wroci az do dzisiaj. Zaciski i klocki, prowadnice sa o.k. nic tam nie jest zapieczone, wiem bo tydzien temu wymienilem wszystkie klocki przod/tyl. Zaczynam myslec ze to moze pompa ABS cos swiruje, Pompa ham. tez po regeneracji.Prosze o pomoc. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
Ninja
Pomógł: 5 razy Wiek: 46 Dołączył: 22 Wrz 2005 Posty: 762 Skąd: Gdańsk
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 21-02-2007, 22:53
|
|
|
moze masz system jak w mercedesie s klasy i ci przyhamowuje przed przeszkodami albo jak za blisko jedziesz innego auta przed toba |
|
|
MiKuS
Pomógł: 6 razy Dołączył: 12 Mar 2006 Posty: 612 Skąd: TcZeW
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 22-02-2007, 09:45
|
|
|
Tak to napewno aktywny tempomat, jak za szybko jedziesz... |
_________________ Tipo 1.4 Gaźnik |
|
|
|
|
Grego_b
witamy nowego
|
Wysłany: 22-02-2007, 18:29
|
|
|
Ha Ha chcialbym miec taki system ale niestety.Problem jest i naprawde nie wiem jak go rozwiazac, dzisiaj nawet toche probowalem i jest tak ze jak zluzuje jeden przewod na pompie od ABS (ten od kol przednich) to kola odpuszcza, ale juz po odpaleniu i nacisnieciu hamulca kola trzymaja, a w czasie jazdy raz trzyma a czasem nie.DOSTANE CHYBA SZALU!!!!!!! |
|
|
|
|
LuKaS
Województwo: Other
|
Wysłany: 23-02-2007, 11:07
|
|
|
Spróbuj wymienić płyn hamulcowy może być stary i wytrąciła się w nim woda, przy mrozach może pojawiać się problem. Płyn hamulcowy powinno wymieniać się co 2-3 lata. Życzę powodzenia. POZDRAWIAM. |
_________________ Fiat Tempra 1,6 gaźnik LPG 93' byłą jest Honda Accord 2.0 1998 (150KM) anglik |
|
|
|
|
Grego_b
witamy nowego
|
Wysłany: 23-02-2007, 19:50
|
|
|
Dzieki, ale plyn jest nowy, wczoraj nie bylo mrozu i byl problem, dzisiaj od rana jest mroz i problemu dzisiaj nie ma. Zaczynam nabierac coraz wiekszej pewnosci ze to pompa ABS ma odpaly.Pozdrawiam. |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 07-03-2007, 21:01
|
|
|
elastyczne przewody hamulcowe - gumowe odcinki - nie parcieją może? mogą losowo (czyli doprowadzając do wk...) się przytykać i odtykać ot tak, od wewnątrz, więc tego nie zauważysz.. tak po prostu ze starości i z wrodzonej złośliwości... |
|
|
emilh
witamy nowego
Wiek: 49 Dołączył: 10 Lut 2007 Posty: 1 Skąd: Stargard Szczeciński
|
Wysłany: 29-03-2007, 14:58
|
|
|
Miałem to samo auto samo hamowało a zwłaszcza przy zakrtętach , przewody gumowe rozwarstwiaja sie od srodka i płyn hamulcowy nie ma powrotu do pompy hamulcowej. |
_________________ emil 1.4AGT |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|