|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Tłoczki hamulcowe w temprze 2,0 |
Autor |
Wiadomość |
suchy08021990
Województwo: Podlaskie
|
Wysłany: 12-01-2009, 16:41 Tłoczki hamulcowe w temprze 2,0
|
|
|
witam-mam porwane gumy na zaciskach we wszystkich 4 kołach....tłoczki praktycznie nie chodza i hamuje lewym przednim kolem he......powiedzcie mi jak WYJĄĆ i jak poprawnie WŁOŻYĆ TŁOCZKI żeby niczego nie spaprać????wiem tylko że przód są wciskane a tył wkręcane....wszystko na tarczach...reperaturki(el. gumowe) już zakupiłem tylko niewiem jak sie do tego zabrac-proszę o konkretne porady bo nie wiem czy sam poradze. |
|
|
|
|
dziura
Pomógł: 19 razy Wiek: 45 Dołączył: 09 Maj 2008 Posty: 960 Skąd: Chorzów/Katowice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 12-01-2009, 17:20
|
|
|
suchy08021990, najlepiej zdemontuj zacisk i po naciskaj pedał hamulca tłoczki same wyskoczą ale najpierw sprawdz czy dasz radę odkręcić odpowietrzniki,potrzebne do montażu i na samym końcu odpowietrzenia układu.
Jak już dasz radę z demontażem to oczywiście wyczyść wszystko dokładnie w środku potem zamontuj nowe gumki przesmaruj przynajmniej ja tak robiłem wazeliną techniczną i z wyczuciem je wkręcaj przy odkręconym odpowietrzniku tak żeby powietrze z tłoczka miało gdzie ulecieć no a potem składasz w odwrotnej kolejności.Nie zapomnij na końcu odpowietrzyć układu |
_________________ TIPO 2.0 16V-sprzedany
Galant 2.5 V6 Sport Edition |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|