|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Pompa wody |
Autor |
Wiadomość |
YaSIu
Pomógł: 2 razy Wiek: 45 Dołączył: 13 Mar 2006 Posty: 154 Skąd: Świdnica
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 06-02-2007, 18:07 Pompa wody
|
|
|
Więc tak, jadę sobie jadę, zerkam na wskaźnik temperatury a tam prawie 100°C. Myślę, pewnie padł termostat (wymieniany w zeszłym tygodniu ) i właczyłem ogrzewanie na maxa a tam zimne powietrze. Otwieram maskę a tam z boku kałuża, cieknie z pompy W związku z tym mam takie pytanko - czy są jakieś reperaturki do naprawy, uszczelnienia pompy czy poprostu trzeba wymieniać całą pompę |
_________________ Był Mercury Cougar V6 3.8 --- jest Tipo 1.6 LPG 835C1000 już ponad 270kkm. |
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 06-02-2007, 18:51
|
|
|
BYŁO reperaturki są,ale nikt Ci nie zagwarantuje ile pochodzi,więc lepiej kupić nową i masz spokój na długi czas... |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
Tip_top
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 06-02-2007, 18:52
|
|
|
z tego co czytałem wcześniej, bo miałem problem z układem chłodzącym, nie ma reperaturek pompy wody... uszkodzenie kwalifikuje ją do wymiany...
Jednak można się pokusić i pobawić, może akurat uda się coś samemu wykombinować. |
_________________ nie ma jak diesel :D |
|
|
|
|
slavol
Pomógł: 7 razy Wiek: 54 Dołączył: 24 Maj 2005 Posty: 200 Skąd: Chodzież
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 06-02-2007, 20:57
|
|
|
Zdemontuj ją ,pobaw się w rzeżbę, załóż żeby stwierdzić że cieknie dalej, a potem klnąc pójdziesz do sklepu po nową, ludzie , na tym sie nie da oszczędzić. Wiem skąd potem opinia o fiatach Tylko nowa!! 120 zł i spokój na następne 100tyś.km |
_________________ Tipo 1.6 ie DGT 92r. Posadzony i utwardzony ;-) |
|
|
|
|
YaSIu
Pomógł: 2 razy Wiek: 45 Dołączył: 13 Mar 2006 Posty: 154 Skąd: Świdnica
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 06-02-2007, 23:56
|
|
|
ego napisał/a: | BYŁO |
Było, ale nic konkretnego :yawinkle:
slavol napisał/a: | Zdemontuj ją ,pobaw się w rzeżbę, załóż żeby stwierdzić że cieknie dalej, a potem klnąc pójdziesz do sklepu po nową, ludzie , na tym sie nie da oszczędzić. Wiem skąd potem opinia o fiatach Tylko nowa!! 120 zł i spokój na następne 100tyś.km |
Chyba faktycznie, lepiej dać troche więcej i z gwarancją że wszystko będzie ok, niż męczyć się, rozbierać x razy i strzępić sobie nerwy - wkrótce jadę po nowiutką pompę, już nawet się dowiadywałem - 107 zł, do tego jakaś chwila montażu i spokój. Dzięki za rady.
Ale gdyby ktoś miał jakiś schemat szczegółowy pompy to bardzo chętnie pooglądam |
_________________ Był Mercury Cougar V6 3.8 --- jest Tipo 1.6 LPG 835C1000 już ponad 270kkm. |
|
|
|
|
slavol
Pomógł: 7 razy Wiek: 54 Dołączył: 24 Maj 2005 Posty: 200 Skąd: Chodzież
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 07-02-2007, 18:57
|
|
|
Moja mała rada. Zdemontuj starą i jedź z nią do sklepu, bo nawet po numerach nadwozia pewnie nieznajdą właściwej (tyle jest typów) mnie jak kumpel widzi w sklepie po jakieś graty to chory jest (eper wmawia mi że mam abs-y, a niemam, reszta się zgadza)
A pompa jak pompa niema co ogladać :yawinkle:
http://www.lancia.co.za/e...G=6&WINDOW_ID=1 |
_________________ Tipo 1.6 ie DGT 92r. Posadzony i utwardzony ;-) |
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 07-02-2007, 21:57
|
|
|
YaSIu napisał/a: | Było, ale nic konkretnego |
nie mam czasu,ale bym Ci poszukał i udowodnił,że było na ten temat dużo i na temat |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
TEMPRAWG
Pomógł: 17 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lut 2005 Posty: 414 Skąd: Garwolin
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 08-02-2007, 16:34
|
|
|
pompe napewno da sie naprawic. sa uszczelniacze. jednak z niektorymi pompami moga byc problemy w szczegolnosci z tymi w ktorych kolo napedowe jest wciskane na goraco.
jesli chodzi o nowa to faktycznie jest mnostwo zamiennikow gorszych i lepszych. trzeba by bylo zapytac tych co kupowali nowa aby podali jakiego producenta maja i jak sie sprawuje.
znajomy kupil nowa (niestety nie wiem jakiego producenta) i wytrzymala mu 2 miesiace. druga wytrzymala 6 miesiecy (chyba ten sam producent)
dlatego jak kupowac to lepiej troszke kaski dolozyc bo wkoncu nie wymieniasz jej co roku. a jakiegos renomowanego producenta. |
_________________ BYŁO
TIPO 1.4 GAZNIK 90' B/G
TEMPRA SW 1.6 91' B/G
TIPO 2.0 GT 90' B/G
TEMPRA SW 1.6 93' B/G
Czesci uzywane do TIPO/TEMPRY
tel.0723-121-618 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|