|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
problem z nabiciem klimy |
Autor |
Wiadomość |
zuladaniel
witamy nowego
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 27-08-2012, 21:51 problem z nabiciem klimy
|
|
|
Witam. próbuje nabic klime w w tempra 1,8 klimatronik. Wygląda to tak, podjeżdżam do warsztatu i mówię chciałbym nabić klime, no jasne proszę otworzyć maskę no i po chwili gościu mi mówi że on nie ma takich końcówek i do szukam dalej i dalej...można te końcówki zmienić czy o co chodzi. |
|
|
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 27-08-2012, 22:07
|
|
|
zuladaniel, czy ten ,,klimatronic'' wygląda tak?
Jak tak, to to nie jest klimatyzacja, tylko bajerancka wersja sterowania zwykłym nawiewem. |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
Bdm
Pomógł: 39 razy Dołączył: 26 Lip 2007 Posty: 1999 Skąd: RDM
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 29-08-2012, 06:58
|
|
|
Jelcyn, akurat wstawiłeś zdjęcie klimatroniku w tym aucie nie ma jakiś innych końcówek, zmień "fachowca", a najpierw sprawdź czy masz przycisk ECON na panel. |
_________________ Pomoc Drogowa Radom okolice, możliwe dłuższe wyjazdy, holowanie + naprawa w warsztacie, zabudowa 4.60 łagodna, długie najazdy, atrakcyjne ceny tel: 531-165-551
SPRZEDAM CZĘŚCI TEMPRA/TIPO 2.0 MECHANIKA ELEKTRYKA BLACHARKA WNĘTRZE |
|
|
|
|
zuladaniel
witamy nowego
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 30-08-2012, 12:47
|
|
|
Ej. Chłopaki, jest klikatronik są końcówki do nabicia tylko mi mówią że są starego typu wyglądają jak wentylki do komarka :-). Znalazłem jednego "fachowca" w oławie ale zawołał 300zł a wadowicach nikt takich końcówek nie ma. Ktoś mi powiedział ze można je zmienić na te nowe znaczy nakręci takie nakładki.
Mam ulysse z klimą to ma takie końcówki grube jak na szybko złączkę |
|
|
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 30-08-2012, 17:43
|
|
|
Bdm napisał/a: | akurat wstawiłeś zdjęcie klimatroniku |
No to się popisałem |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
dziura
Pomógł: 19 razy Wiek: 45 Dołączył: 09 Maj 2008 Posty: 960 Skąd: Chorzów/Katowice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 30-08-2012, 20:10
|
|
|
zuladaniel napisał/a: | Ktoś mi powiedział ze można je zmienić na te nowe znaczy nakręci takie nakładki. |
Też to kiedyś słyszałem jak nabijałem klimę w Tipo ale fachman nabił bez problemu za 250zł,potem znajomy nabijał za dobrego browara i dysponował dobrym sprzętem..bo znał się na starych zamrażarkach |
_________________ TIPO 2.0 16V-sprzedany
Galant 2.5 V6 Sport Edition |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|