|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Czasem zgaśnie - jakieś porady ?? |
Autor |
Wiadomość |
KrzychuB
Pomógł: 45 razy Wiek: 40 Dołączył: 11 Cze 2009 Posty: 3983 Skąd: Nowy Sącz
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 01-07-2011, 23:45
|
|
|
mrk69, no właśnie widziałem na allegro nówke krokowca na rocznej gwarancji za 65 zl, i się nad tym zastanawiam
EDIT:
Wczoraj sprawdziłem jedną rzecz i to raczej nie krokowiec. Jak mi tak gasło to na próbę wypiąłem taki niebieski wtyk/czujnik wychodzący z kolektora, i potem wpiąłem z powrotem i już normalnie były obroty. Jak to się nazywa Ile kosztuje I czy to może zawyżać spalanie |
_________________ Mój Scenic https://www.facebook.com/RenaultScenicKrzychuB/
|
|
|
|
|
ZielonyTBG
Pomógł: 94 razy Wiek: 46 Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 2212 Skąd: Tarnobrzeg
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 02-07-2011, 09:50
|
|
|
KrzychuB, jest to czujnik temperatury silnika i może zawyżać spalanie,jeśli jest uwalony.Przed zakupem sprawdź jaką ma średnicę gwintu bo są dwa rodzaje,albo zapodaj fotę.Powinien być też numer. |
_________________ Była:Tempra SW 1,6 SXie
Jest:Fiat Croma 1.9 i Lancia Prisma 1.5
SW is COOL!!
|
|
|
|
|
Leśniczy
Pomógł: 65 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 1711 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 03-07-2011, 11:39
|
|
|
jeśli czujnik wypiął i obroty zwariowały zaś wpięcie z powrotem je uspokoiło to czujnik raczej ok. po za tym gdyby czujnik był uwalony to miałby problemy z odpalaniem na zimnym lub na ciepłym.dodatkowo zamiast wymieniać mozna go samemu sprawdzić mernikiem
|
_________________ Było - Tipo 2.0 8V 115HP GranTurismo
Jest - Honda Civic MB6 1.8 VTi 182HP |
|
|
|
|
KrzychuB
Pomógł: 45 razy Wiek: 40 Dołączył: 11 Cze 2009 Posty: 3983 Skąd: Nowy Sącz
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 03-10-2011, 13:14
|
|
|
Jednak podmiana czujnika pomogła tylko na chwilę. Dalej jest tak że czasem rano kręci i zapali dopiero jak przygazowuje lekko. No i podczas jazdy po jakimś czasie obroty spadają na 500, wtedy przygazuje i na jakiś czas jest ok, po jakimś czasie (podczas jazdy) znów zaczynają obroty spadac i lekko go przydusza, wtedy stop, pobocze wypinka czujnika temperatury i jade dalej. I tak do następnego powoli mi ręce opadają
** Dodano: 03-10-2011, 14:13 **
Hmm jednak to chyba będzie coś z układem LPG. Otóż od wczoraj jeżdżę na samej benzynce, i póki co to nic takiego się nie dzieje. Czasem tylko marchewa się zaświeci na chwilę a po przygazowaniu znika Jakieś pomysły |
_________________ Mój Scenic https://www.facebook.com/RenaultScenicKrzychuB/
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|