|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Czujnik paliwa |
Autor |
Wiadomość |
robertRK
Pomógł: 7 razy Wiek: 49 Dołączył: 23 Maj 2009 Posty: 523 Skąd: Katowice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 27-07-2010, 15:46 Czujnik paliwa
|
|
|
Witajcie Koledzy wiem że tematów było kupę o wskaźniku ale mam zonk dlatego mój post.U mnie w Tipo 1.9 TD '93 po lifcie maiłem zepsuty czujnik paliwa nowy koszt 170 zł ale wycziłem w ePER-ze ze wsystkie czujniki są takie same nieważne czy do benzyny czy do Diesela i zakupiłem wskaźnik od Tipo 1.6 '93 po lifcie ale jest różnicz w Dieselu na spodzie czujnika są 2 dziurki jedna zatkana zaślepką druga otwarta a we wskaźniku z 1.6 są obie zatkane zaślepkami.Efekt wskazówka pokazuje właściwe wartości ale drży na nierónościach jak ma być prawidłowo w 1.9 TD ? Obie czy tylko jedna ma być zatkana ?
Proszę o radę |
_________________ Roberto
Był : Fiat Tipo 2.0 GT Aut
Był : Fiat Tipo 1.9 TDs SX
Był : Fiat Marea 1.9 JTD 110 SX
Był : pożyczony Peugeot 307 HDi
Jest : Renault Megane II CC |
|
|
|
|
marchewa
Pomógł: 10 razy Wiek: 38 Dołączył: 29 Sty 2008 Posty: 110 Skąd: Zamość/Złojec
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 27-07-2010, 15:59
|
|
|
Ja w dwóch Temprach w D i TD miałem je zatkane, więc wydaje mi się że powinny takie być. |
_________________ Frontera A 2.4i LPG 92r. |
|
|
|
|
paluch231186
Pomógł: 1 raz Wiek: 38 Dołączył: 28 Lut 2010 Posty: 126 Skąd: Karłowice
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 27-07-2010, 18:23
|
|
|
robert to ostatnio przez jakies dwa miesiace nie dopuszczalem zeby wskazowka od paliwa nie spadala ponizej 3/4 zbiornika no i wreszcie odpuscilem i zjechalem do polowy ale nie wiem dlaczego na polowie zbiornika swieci mi sie rezerwa???? moze korzystajac z twojego postu pytam moze ktos ma podobny przypadek i wie jak go rozwiazac
wskaznik wskazuje dobrze i ilosc paliwa zgadza sie z tym co na wskazniku tylko ten SĘP i to na polowie zbiornika |
|
|
|
|
Guzik
Pomógł: 13 razy Wiek: 33 Dołączył: 10 Lip 2007 Posty: 774 Skąd: Pińczów/Kraków
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 27-07-2010, 18:35
|
|
|
paluch231186 napisał/a: | wskaznik wskazuje dobrze i ilosc paliwa zgadza sie z tym co na wskazniku tylko ten SĘP i to na polowie zbiornika |
Kolego, trzeba wytargać z baku wskaźnik i spojrzeć na dno - powinna być sprężynka i śrubka regulująca włączenie się rezerwy. Być może zbytnio się wykręciła albo całkiem się odkręciła i pali się żyd od połowy zbiornika |
_________________ Tempra 2.0 8V - pozostały miłe wspomnienia
BTW - może kupię ZADBANĄ(nie szrot!) Tempre.
|
|
|
|
|
robertRK
Pomógł: 7 razy Wiek: 49 Dołączył: 23 Maj 2009 Posty: 523 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 31-07-2010, 06:56
|
|
|
Robert , rozbierałem już czujnik i nic to nie dało.Teraz mam drugi czujnik i sytuacje mam taką jak TY.Przez parę dni było dobrze a teraz wskaźnik pokazuje mi pierdoły , raz 3/4 , raz 1/4 a rezerwa świeci jak chce tzn raz nie świeci wcale a raz przy połowie baku.Zaczynam się zastanawiać czy to nie wina wskaźnika a nie czujnika skoro na tamtym starym i na tym "nowym" mam to samo.... ale zajmę się tym za tydzień , po urlopie |
_________________ Roberto
Był : Fiat Tipo 2.0 GT Aut
Był : Fiat Tipo 1.9 TDs SX
Był : Fiat Marea 1.9 JTD 110 SX
Był : pożyczony Peugeot 307 HDi
Jest : Renault Megane II CC |
|
|
|
|
albert1991
Pomógł: 24 razy Wiek: 33 Dołączył: 08 Cze 2008 Posty: 1071 Skąd: Kłodawa (konińskie)
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 31-07-2010, 10:30
|
|
|
mnie denerwuje to ze mi skaka wskazówka jak mam około 1/4 baku ropy i tez od tej wartosci swieci sie rezerwa a co gorsze to powiecmy ze mam juz pusto w baku zaczyna gasnac na zakretach to raz a dwa to wleje z 15 litrów i pokazuje mi połowe baku co z tym zrobic |
_________________ Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność - w kierowcy |
|
|
|
|
VEndriuV
Pomógł: 9 razy Wiek: 33 Dołączył: 18 Cze 2006 Posty: 737 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 31-07-2010, 14:36
|
|
|
albert1991 napisał/a: | mnie denerwuje to ze mi skaka wskazówka jak mam około 1/4 baku ropy i tez od tej wartosci swieci sie rezerwa a co gorsze to powiecmy ze mam juz pusto w baku zaczyna gasnac na zakretach to raz a dwa to wleje z 15 litrów i pokazuje mi połowe baku co z tym zrobic |
Wymienić bak na wiekszy ?
Ale co do tematu to ja miałem 1.9D no i też miałem problemy z pływakiem, na jakimś szrocie kupiłem benz, bo gdy rozebrałem mój i chciałem wyczyścił to druciki popękały...
Włożyłem i co dział, lecz pokazywał zawsze o 1/5 więcej niz jest
Czyli gdy realnie miałem 0 w baku to pokazywał na tej pierwszej dłuższej kresce
Tak jak tutaj na zdjęciu jest (przykładowe foto zabrane z forum, ale akurat tak mi pokazywał )
http://forum.tempra.org/imgshack/_f/f_0008237.jpg
a rezerwa świeciła niby normalnie chciaż bywało tak, że czasami migała nawet gdy było duzo w baku. Więc proponuje pobawić się może z pływakiem ?
Było w manualach o tym ale nie działa download, A pływak wyciaga się od bagażnika. z prawej strony rzecz jasna tak mniej wiecej na wysokości wlewu. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|