|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
dziwne zachowanie |
Autor |
Wiadomość |
rejchjacek
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 15-01-2009, 23:10 dziwne zachowanie
|
|
|
witam mam problemik po wymianie monowtrysku w moim tipaczu 1.4 ie działał bez zarzutu przez 2 dni rano jeszcze pieknie palil popołudniu nie chcial zapalić tz.zapalał ale po sekundzie gas jak przy probie odpalenia dawalem mu gazu zaczął buchać ogień z przepustnicy po jakims czasie odpalil na 2 gary pozniej na 3 a pozniej normalnie wiec dalem sobie na spokuj wkoncu dziala ale wieczorkiem chciałem jechać po kobiete i guzik nawet nie ma checi zapalic rozrusznik kreci i nic pomozcie co to moze byc cos z zaplonem ??? swiecami??? jak wczesniej nichcial palicc okazało sie ze mial głowki od świec poluzowane podokrecalem je reka i jakos zaczął odpaliac a tu znów niespodzianka BARDZO PROSZE O POMOC |
_________________ rejchjacek |
|
|
|
|
cybuch
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 28-01-2009, 19:02
|
|
|
musisz sprawdzić rozrząd bo jego przestawienie może miec takie skutki miałem taki problem ze swoim autkiem ale po wymianie rozrządu wszystko wróciło do normy
|
|
|
|
|
tamtix
witamy nowego
Województwo: Zachodniopomorskie
|
Wysłany: 05-03-2009, 10:03
|
|
|
to nie musi być koniecznie rozrząd, ale warto to sprawdzić. Ja w swoim fiacie mam takie same objawy po wymianie mono wtrysku i narazie doszedłem do tego, że kiedy nie chce mi odpalić wyciągam sam wtrysk i go przedmuchuje tylko przez dmuchnięcie ustami wkładam i pali normalnie. dowiedziałem się od znajomego mechanika, że to może być za mała dawka paliwa. A jeżeli chodzi o odpalenie i chodzenie na świecach to sprawdź świece, kable lub kopułkę i palec mogą być już zużyte.
** Dodano: 08-04-2009, 21:19 **
chyba doszedłem o co w tym chodzi wymieniłem pod maska w moim fiacie bezpieczniki i przekaźniki od sterowania dawki paliwa w mono wtrysku i jak na razie jeżdżę i nie mam już takiego problemu |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|