|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Fiat Tipo 1.6 DOHC |
Autor |
Wiadomość |
skaad
witamy nowego
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 17-07-2006, 21:46 Fiat Tipo 1.6 DOHC
|
|
|
WItam, problem juz rozwiazany |
|
|
|
|
|
magi-marcin
Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 20 Maj 2006 Posty: 323 Skąd: Huta Czechy
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 18-07-2006, 07:44
|
|
|
Czujnik przepustnicy? Może tak być. Pisałem o tym bo miałem podobny problrm. Posmarowałem grafitem scieżki w czujniku wyczyściłem swiece ustawiłem je na 0,8 przeczysciłem palec i kopułke (puzniej wymieniłem na nowe) i wszystko teraz mam ok. |
_________________ Tipo 1.6ie DGT bez LPG --- Już należy do TempraWG
LPG - dobry do zapalniczek |
|
|
|
|
Jarek38
Pomógł: 2 razy Wiek: 54 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 550 Skąd: Mińsk Mazowiecki
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 02-08-2006, 19:52
|
|
|
Ja osobiście nie czepiałbym się czujnika przepustnicy. Czujnik ten nie powodowałby raczej zapalania się kontrolki układu wtryskowego. Poza tym gdyby to był ten czujnik to problemy byłyby przy zmienianiu obrotów silnika, przy jeździe ze stałą prędkością nie powinno być przerw w pracy silnika (przyduszania). Czujnik ten nie ma wpływu na ustawienie przez komputer kąta wyprzedzenia zapłonu więc nie powinien być też przyczyną "dopalania paliwa poza silnikiem" o którym pisze SKAAD. |
_________________ Tempra 2.0 ie 8V + LPG |
|
|
|
|
marcinwodnik
Pomógł: 5 razy Wiek: 39 Dołączył: 06 Kwi 2005 Posty: 353 Skąd: Poznań
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 02-08-2006, 20:38
|
|
|
Witam !
Wiec tak masz TPS ( czujnik polozenia przepustnicy ) podlaczony do instalacji gazowej? bo jesli nie to ten czujnik odpada przy pracy silnika na gazie. Radze sprawdzic czujnik MAP oraz czujnik polozenia walu. W takim przypadku moga to byc rzeczy ktore tylko wplywaja na iskre. Radze takze przyjrzec sie cewce a raczej modulowi zaplonowemu calemu gdyz ona moze byc tutaj takze winowajca. Silnik krokowy nei ma nic do duszenia sie silnika przy 2000 rpm, wrecz przeciwnie powinien dac mu kopa wiekszego. |
_________________ Pozdrawiam,
Marcin
Kochaj szalej nie pytaj co dalej !!
<Baby są kochane!!>
Bmw 745i 2004, Syrena 105 lux 1980 |
|
|
|
|
forest666
Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Kwi 2006 Posty: 134 Skąd: Jelenia Góra
Województwo: Dolnośląskie
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|