|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Nie zapala jak jest zimny |
Autor |
Wiadomość |
Sapphiron
Pomógł: 9 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 1395 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
|
|
|
|
togre
Województwo: Podlaskie
|
Wysłany: 06-01-2008, 11:45
|
|
|
pasnioch sprawdź stan pływaka w gaźniku... miałem to samo - był peknięty. |
_________________ Siała... spustoszenie powyżej 3000 obr |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 06-01-2008, 11:52
|
|
|
pasioch, twój post teraz doczytałem...
miałem to samo, ale o dziwo nie z powodu pływaka a elekrozaworka cut-off...
normalnie gdy ten zaworek się zacina/siada (co każdemu się w końcu zdarza) to auto gaśnie na luzie itp; u mnie jak tak było to go sobie naprawiałem, prostowałem etc i było ok, ale po pewnym czasie objawy były jak u ciebie; okazało się, że przy okazji tego przycinania się które usuwałem, się zaworek jakoś odkształcił i poprzez podkladk go musiałem wkręcić minimalną by minimalnie zmienić jego ułożenie, przy czym ważny był kąt , powiedzmy ma dziurki i ważne było jak one się ułożą przy ostatnim obrocie, ale przed wkręceniem można je przestawić na kroćcu, obudowę... jak go ciut źle wkręciem - albo brał tam lewe powietrze albo jakoś go zalewało, zwaszcza na ssaniu się dławił, co na zimnym było problematyczne; pływaki miałem i mam cae, innych pompek podciśieniowych nie ruszałem, ale próbowałem też z ciekawości je regulować i nie miały takiego wpływu; pokręciłem elektorzaworkiem co by się inaczej ułożył ale szczelnie i ten objaw zniknął, taki jak u ciebie; |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|