|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Pomocy |
Autor |
Wiadomość |
GrzesiekK
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 06-09-2007, 06:50 Pomocy
|
|
|
Witam
Może ktoś napisze ze problem był już poruszany na forum ale nadal nie mam ssania 2.0 8V benzyna. Czujnik temperatury zasysanego powietrza wymieniłem, czujnik cieczy wymieniłem, sondę wymieniłem, przepustnice wyczyściłem, czujnik położenia przepustnicy wyczyściłem i ustawiłem na 0.5V, elektrozawór wyczyściłem ale przy rozbieraniu okazało się ze brakuje jednej sprężynki tej pierwszej pod nakrętko założyłem nową ustawiłem i niby się otwiera jak autko przydusi się to elektrozaworek się otwiera i wzrastają obroty tzn. że jest dobry tylko dlaczego niema ssania. Rano jak odpalę to obroty są na 600 jak dodam gazu to się dławi i gaśnie jak od razu nie przygazuję przy rozruchu to nie da rady ruszyć. Pomocy bo nadchodzi zima i nie będe miał czym do roboty jeździć.
Rozmawiałem z gościem z fiata i mówił ze boże być zły czujnik temperatury cieczy chociaż że jest nowy w dowlandzie jest jakie powinno być napięcie i opór ale nie mam dostępu dane co znalazłem na necie to wskazują ze czujnik jest niby ok
Mechanik mi mówił ze jest jeszcze co do regulacji tego ssania ale nie wiedział dokładnie co.
Pomocy |
|
|
|
|
konikks
Pomógł: 43 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 2755 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 06-09-2007, 09:52
|
|
|
było już...
|
_________________ Prawdziwy Zdrajca Włoskiej Marki
HAM RADIO |
|
|
|
|
GrzesiekK
|
Wysłany: 06-09-2007, 12:27
|
|
|
Dzięki konikks bede to dzisiaj sprawdzał a masz może jakieś schematy do elektrozaworu biegu jałowego |
|
|
|
|
hento
witamy nowego
|
Wysłany: 06-09-2007, 16:58
|
|
|
Przeczyść jescze raz elektro zawór w tłoczku są cztery dziórki przetkaj je i nie załóż tłoczka odweotnie bo nie będzie przyciągany przez elektro magnez |
|
|
|
|
GrzesiekK
|
Wysłany: 07-09-2007, 06:37
|
|
|
Panowie wróciło ssanie ale jeszcze nie zapeszam bo muszę sprawdzić jeszcze jeden element i jak wszystko będzie ok to opisze kropka po kropce jak działa ssanie w silnikach 2.08V |
|
|
|
|
konikks
Pomógł: 43 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 2755 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 07-09-2007, 09:37
|
|
|
GrzesiekK, jeszcze sprawdź sobie czy masz ten sam rodzaj czujnika. ja mam silnik 1,6... |
_________________ Prawdziwy Zdrajca Włoskiej Marki
HAM RADIO |
|
|
|
|
GrzesiekK
|
Wysłany: 12-09-2007, 09:34
|
|
|
dalej brak ssania hento napisz mi jak masz podłączony ten elektrozawór czy rórka od filtra wchodzi do niego od spodu czy z boku i te dziurki w tłoczku powinny być blizej magnesu czy nakrętki |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|