|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
POMOCY wyciekajace paliwo |
Autor |
Wiadomość |
viola
Pomogła: 1 raz Wiek: 52 Dołączyła: 15 Mar 2010 Posty: 12 Skąd: elbląg
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 10-04-2010, 22:08 POMOCY wyciekajace paliwo
|
|
|
Witam tak jak w temacie wycieka mi paliwo, w bagażniku pod matą na podłodze jest wziernik do baku paliwa(chyba dobrze mówię) i właśnie w nim zbiera mi się benzynka, wychodzą od niego 3 przewody i nie wiem z którego to wypływa wyglada to tak jakby przy którymś poszła uszczelka i wysysa mi paliwo na zewnątrz co go wytrę szmatką to on po około 30 sek. znowu cały mokry co się dzieję pomóżcie aha i jeszcze jedna prośba powiedzcie mi jak go można odkręcić żeby zajrzeć do środka
Z góry wielkie dzięki |
|
|
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 10-04-2010, 22:35
|
|
|
viola, te rurki są umocowane na wcisk i spięte opaskami. możliwe, że poprostu któryś się wysuną |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
viola
|
Wysłany: 11-04-2010, 10:10
|
|
|
[b]Jelcyn wszystko jest na swoim miejscu nawet próbowałam docisnąć je wszystkie ale one są wciśnięte trzyma je taka czarna guma jakby uszczelka czy to mogło się już rozejśc i przez to wycieka ? i jak mogę odkręcić cały wziernik? |
|
|
|
|
MARIOVIRUS
Pomógł: 18 razy Wiek: 35 Dołączył: 30 Sty 2008 Posty: 571 Skąd: Bolesławiec
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 11-04-2010, 12:28
|
|
|
caly ,,wziernik '' przekręcony jest taka dużą przeważnie białą zakrętką a pod nia jest pompa paliwa wraz z czujnikiem poziomu paliwa ,najprościej jak odkrecisz nakrętke na 10 chyba trzymającą blaszke która mocuje te przewody i wtedy mozesz ocenić stan uszczelki ,,simeringu'' na przewodach możliwe że juz stara sparciała i przepuszcza |
_________________ Tipo 1,6 I.E. 94r +LPG 835c1,000 było
Mercedes W123 200D 81r jest
Fiat Marea 2.0 20V 98r była
BMW E34 2.0 vanos był
Golf II 1.3 90r. był
Vento 1,8 LPG 94 był
Audi 80 2.6 94 było
Audi 100c4 2.8 quattro bylo
Fiat Tipo 1.8 92 jest |
|
|
|
|
Jelcyn
|
Wysłany: 11-04-2010, 12:34
|
|
|
viola, normalnie, w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek zegara, tylko zacznij od czujnika poziomu paliwa, chodzi o to mniejsze ,,kółko'' na środku podpięte kablem. prawdopodobnie białe(kiedyś, teraz raczej kremowe) albo zielone. Tylko to nie jest na klasycznym gwincie, tylko podobnie do żarówek w samochodzie, 1/4 obrotu, 90* Oczywiście, tak jak podpowiedział MARIOVIRUS, zacznij od zdjęcia przewodów, kabli i opasek metalowych. |
|
|
|
|
viola
|
Wysłany: 12-04-2010, 07:37
|
|
|
Dzięki za szybką reakcję i tak jak mówisz jelcynna tym mniejszym kółku są przewody tu 2 wczoraj próbowaliśmy to gromostwo odkręcić ale ani drgnie nawet młoteczek i śrubokręt nie pomógł tak się zasssssssssssał macie jeszcze jakieś pomysły... z czym do tego podejść |
|
|
|
|
Jelcyn
|
Wysłany: 12-04-2010, 11:32
|
|
|
ja odkręcałem kombinerkami we dwie osoby. Chodzi o to, obok tego gniazda na kable są dwie takie, mhm, wypustki, ścianki? nie pamiętam dokładnie, ale chodzi o to, wkładasz kombinerki, rozwierasz i kręcisz. Druga osoba w tym czasie trzyma ten większy, pierścień. |
|
|
|
|
viola
|
Wysłany: 12-04-2010, 11:52
|
|
|
ok dzięki po południu zrobimy jeszcze jedno podejście do tego jeszcze raz dzieki |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|