|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Problemy z odpaleniem w zimie!!! |
Autor |
Wiadomość |
Grinczu
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 12-01-2006, 09:16 Problemy z odpaleniem w zimie!!!
|
|
|
Mam problem,zima tempra nie chce mi odpalac ,kupilem nowy akumulator wiec kreci przepieknie ale po prostu nie idzie ,przy kreceniu czasem na chwile zlapie ale zaraz zdycha , odglos jakby sie krztusil...niewiem o co chodzi ,na lpg tez zapalic nie idzie ;/
pomozcie!! |
_________________ Dnb w mojej temprze :dance: |
|
|
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 12-01-2006, 10:16
|
|
|
Grinczu napisz jaki silnik bo wiesz... tak to sobie mozna dukac :-)
Sprawdz przewody swiece, cewke wszystko co odpwiada za zaplon
a ak to diesel to czy swieczki grzeja odpowiedni czas czy filt paliwa zyje |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
Grinczu
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 13-01-2006, 12:24
|
|
|
1.6 benzynka z gazem na wielopunkcie ,wszystko sprawdzilem |
_________________ Dnb w mojej temprze :dance: |
|
|
|
|
Jadodada
Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Sty 2005 Posty: 304 Skąd: Gliwice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 14-01-2006, 00:32
|
|
|
Grinczu
Mieszanka paliwowa to powietrze i benzyna.
Dla zimnego silnika musi być bogatsza w paliwo.
Komputer tylko otwiera wtryskiwacze i jeżeli jest w nich paliwo o odpowiednim ciśnieniu to ta mieszanka będzie bogata w paliwo. Wtryskiwacza są otwierane na sygnał z czujnika fazy, ktory jest zamocowany kopułce rozdzielacza wysokiego napięcia.
Sprawdź ciś. paliwa podawane przez pompę!
Pompa paliwa posiada zabezpieczenie obwodu przez bezpiecznik 10A dla silnika 1,6 lub 15A dla 1,8 i 2,0. Ten bezpiecznik jest w komorze silnika obok przekaźników.
Poczytaj posty związane z pompą paliwa , a być może bardziej upewnisz się co do swojej diagnozy.
Jeżeli filtr powietrza jest mocno zabrudzony to mieszanka paliwowa jest również bogata w paliwo. W tym przypadku jest większe zużycie paliwa. Tego sonda lambda nie wyreguluje. |
_________________ Fiat Tempra 2.0 i.e. cat. wersja SX SS "TAXI" D rocznik maj 1991. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|