Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
świece
Autor Wiadomość
kapral24 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 24-02-2008, 15:24   świece

otóż wczoraj rano autko mi zgasło i nie mogłem go odpalic po paru próbach odpaliło ale tylko na 2 sek i zgasło sprawdzałem iskre jest martwi mnie jednak to że po takim kręceniu powinny być zalane a nie są układ paliwowy sprawdziłem do gaźnika tzn. dotąd dochodzi paliwo co to może być pomocy !!

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 24-02-2008, 22:28   

coś zatkane w gaźniczku? zasyfione? zapchało się? dysze? iglica w komorze pływakowej? trudno gdybać... na pewno jeśli na pewno nie dochodzi na tyle by były mokre to możesz gaźniczek zdjąć, wyczyścić i obejrzeć.. nie trwa długo to a nie zaszkodzi... a na pewno nie spala miesznaki ani trochę? nie ma zapłonów żadnych?
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

kapral24 

Wysłany: 25-02-2008, 19:28   

dzisiaj rano przyszedłem włożyłem akumulator po dłuższym kręceniu odpalił i chodzi spokojnie wkręca się na obroty nie jest mułkowaty martwi mnie jednak to że to już któryś raz z rzędu mam takie zjawisko niewiem nigdy kiedy ani gdzie aż strach jechać co to może być ? mechanik powiedział mi dziś że może pompke paliwową szlak trafia możliwe ?

JAM_BELFEGOR 

Wysłany: 25-02-2008, 20:55   

Możliwe... jaką masz pompę paliwa mechaniczna czy w baku? Jak nie wiesz to napisz jaki masz ten silniczek. Jak czysty gaźnik bez sterowania elektronicznego to na bank mechaniczna w korpusie silnika, ostatnio zmieniałem więc mogę służyć radą w razie czego ale nie ma wielkiej filozofii. Nowa pompka coś koło 40zł za mechaniczną. Masz tu też manual odnośnie czyszczenia gaźnika http://forum.tempra.org/t...lde-vt10501.htm
     assistance   Moneta

kapral24 

Wysłany: 25-02-2008, 21:08   

mechaniczna na 100% mam a czemu zmieniales jakie objawy ?

JAM_BELFEGOR 

Wysłany: 25-02-2008, 23:31   

Problemy z odpaleniem, słabe ciśnie w wężyku z paliwem. Szarpanie na zimnym silniku ale przyczyna była pewnie inna wtedy jeszcze wymieniałem wszystko z układu zapłonu plus regeneracja gaźnika ;p własnoręcznie. Pomogło bo teraz smiga jak nowy.
     assistance   Moneta

kapral24 

Wysłany: 02-03-2008, 09:17   

problem rozwiązany zatkana była dysza w gaźniku po niedzieli zabieram się za kompleksowe czyszczenie gaźnika

Odpowiedz do tematu