|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Tipka zalewa!! |
Autor |
Wiadomość |
kwiat
witamy nowego
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 03-07-2006, 15:54 Tipka zalewa!!
|
|
|
WITAM WSZYSTKICH!!
Przegladalem forum i znalazlem: http://forum.tempra.org/viewtopic.php?t=2487 - mam identycane objawy wszystko posprawdzane najprawdopodobniej modul! Ale dopiero sie zalamalem jak po moich "naprawach" i "przegladzie" silnik (1.6 i.e. (160.AF)1991rok 159A3.046 57kw) nie odpala na benzynie (na gazie ok)! Mianowicie wtrysk pracuje caly czas na maxa (daje maksymalna dawke paliwa gdy go przelacze z gazu na benzyne na wysokich obrotach to popracuje troche ale i tak go w koncu zaleje!! przejzalem wszystkie kable gdzie wtykalem lapiki i nic nie znalazlem... Tak jak na forum na ten temat nic... Moze ktos mi pomoc? Wiem, ze wtryskiem steruje komputer, ale moze jakas inna przyczyna?? Jednego nie zrobilem a nastepne padlo... Nie powiem mala zalamka!! Jak ktos ma jakas dobra rade to bede bardzo wdzieczny! Z gory wielki dzieki! |
|
|
|
|
BYQ
Pomógł: 1 raz Wiek: 41 Dołączył: 12 Cze 2005 Posty: 88 Skąd: Kraków/Jasło
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 03-07-2006, 17:41
|
|
|
Sonde lamde sprawdzałeś? |
|
|
|
|
romano
Pomógł: 56 razy Dołączył: 09 Sty 2005 Posty: 2132 Skąd: Chorzów
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 03-07-2006, 20:27
|
|
|
Najpierw reset kompa - odepnij kleme "+" na jakieś 15min, nie zaszkodzi a może pomóc. |
_________________ Fiat Tipo 1.6 gaźnik RIP
Nissan Primera P11 SR20DE
Nissan Primera P11.144(lift) SR20DE
|
|
|
|
|
picek
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 03-07-2006, 20:38
|
|
|
Jeżeli masz gaz z centralką to od razu do gazowników.Trzeba zmienić parametry centralki.Reset kompa pomoże tylko na parę dni a sytuacja będzie sie powtarzać. |
_________________ Audi |
|
|
|
|
kwiat
witamy nowego
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 04-07-2006, 15:30
|
|
|
Sonda lamda sprawdzona, oczywiscie git.. Akumulator odlaczylem i tez nic! Gaz mam BRC z centralka i dzieki bogu bo tak w ogole nie bylo by mowy o odpaleniu... Podejrzewalem, ze wtrysk (MonoJetronic) jest zaciety i daje caly czas benzyne, ale po odlaczeniu złacza od niego i wlaczeniu pomki paliwa, wtrysk beznyny nie podawal, a po podłączeniu i proby odpalenia auta wtryskiwacz leje jak z wiadra, az przepustnica plywa!! Zastanawiam sie jaka rezystancje powinien miec "rezystor dodatkowy wtryskiwacza" u mnie ma on okolo 3 ohmy? ma ktos moze jakis pomysl? |
|
|
|
|
ZielonyTBG
Pomógł: 94 razy Wiek: 46 Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 2212 Skąd: Tarnobrzeg
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 05-07-2006, 11:21
|
|
|
Rezystor ma 3Ω więc masz dobry.Odepnij czujnik temperatury silnika ten w kolektorze ssącym z niebieską wtyczką i zobacz czy lepiej. |
_________________ Była:Tempra SW 1,6 SXie
Jest:Fiat Croma 1.9 i Lancia Prisma 1.5
SW is COOL!!
|
|
|
|
|
lordabarth
Pomógł: 33 razy Wiek: 43 Dołączył: 09 Sie 2005 Posty: 582 Skąd: Wolbrom
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 06-07-2006, 20:38
|
|
|
Tez mialem problem z wtryskiwaczami.Wszystkie zamiast rozpylac la£y strumieniami.Malem zapasowe wiec podlaczylem i takze la£y.Okazalo sie ze waz w zbiorniku pomiedzy pompka paliwa a miedziana spirala byl zrzeszaly.Wymienile i jak reka odja. |
_________________ Włoskie samochody są ja Media Markt...nie dla idiotów. |
|
|
|
|
Toba
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 30-07-2007, 11:00
|
|
|
Zarówno w moim przypadku jak i osoby zakładającej ten temat przyczyną był komputer sterujący wtryskiem (znajdujący się w kabinie pod schowkiem nad nogami pasażera). Całkowity koszt wymiany to 59 PLN |
_________________ Tempra 1,4 93' |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|