|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
tipo 1.4ie problem z silnikiem |
Autor |
Wiadomość |
waldi21
witamy nowego
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 19-08-2007, 15:25 tipo 1.4ie problem z silnikiem
|
|
|
witam
mam problem z silnikiem na zimnym silniku wszystko jest w porzadku autko pali bez zadnych problemów natomiast po rozgrzaniu do ok90 stopni silnik zaczyna wariowac objawia sie to tak ze jak trzymam pedał gazu w jednym położeniu obroty zaczynaja spadac silnik szarpie jak ruszam pedałem gazu wtedy jest w miare dobrze moze ktoś ma pomysł co to moze byc wymienilem kable WN , pompke paliwa |
|
|
|
|
bozoni
Pomógł: 2 razy Dołączył: 23 Sie 2007 Posty: 15 Skąd: Wrocław
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 23-08-2007, 21:46 Re: tipo 1.4ie problem z silnikiem
|
|
|
waldi21 napisał/a: | witam
mam problem z silnikiem na zimnym silniku wszystko jest w porzadku autko pali bez zadnych problemów natomiast po rozgrzaniu do ok90 stopni silnik zaczyna wariowac objawia sie to tak ze jak trzymam pedał gazu w jednym położeniu obroty zaczynaja spadac silnik szarpie jak ruszam pedałem gazu wtedy jest w miare dobrze |
Sprawdź czy styk siłownika wolnych obrotów (popularnie zwanego silnikiem krokowym) zwiera przy naciśnięci gazu - siłownik ma 4 kontakty, 2 z nich to silniczek, pozostałe to właśnie ten styk, który czasem nie działa i może dawać takie objawy. |
|
|
|
|
waldi21
witamy nowego
|
Wysłany: 25-08-2007, 05:21
|
|
|
Na razie okazało się że uwalony był kabel który idzie od sondy lambdy do komputera. |
_________________ tipo 1.4ie 95r |
|
|
|
|
Carol
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 06-09-2007, 16:15
|
|
|
Właśnie to jest to, ja miałem też walniętą sądę i miałem to samo |
_________________ Fabbrica Italiana di Automobili Torino Tipo 1.4 i.e '93 motor: 160A1.046 |
|
|
|
|
waldi21
witamy nowego
|
Wysłany: 07-09-2007, 21:25
|
|
|
Po wymianie sondy wszystko ok objawy ustapily dzięki za pomoc |
_________________ tipo 1.4ie 95r |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|