|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
wariuje na paliwie na gazie ok |
Autor |
Wiadomość |
SPIKEkrn
|
Wysłany: 25-10-2006, 13:13 wariuje na paliwie na gazie ok
|
|
|
Witam !
mam tipo 1,4ie. Problem tkwi w tym ze niechce mia auto chodzic na benzynce tzn. odpala i jak jest zimny czyli jakies 500- 1000m jest ok, auto idze dobrze pozniej zachowuje sie tak jakby nie dochodzilo paliwo , jak by cos bylo przytkane. Niewiem co z nim jest juz mnie powoli trafia. Wymienilem pompe paliwa na nową bo myslalem ze za male cisnienie daje przewody przedmuchalem powietrzem z kompresora, filtr paliwa nowy. Jesli ktos ma jakies pomysly to piszcie! |
_________________ Tipo 1.4ie + LPG, 3d |
|
|
|
|
RaV
Pomógł: 2 razy Wiek: 42 Dołączył: 07 Paź 2005 Posty: 539 Skąd: Gdańsk
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 25-10-2006, 13:17
|
|
|
Witam,
jak mnie pamięć nie myli ostatnio na forum był bardzo podobny problem - użyj szukarki |
|
|
SPIKEkrn
|
Wysłany: 25-10-2006, 17:54
|
|
|
jak wiesz gdzie jest ten temat to daj link bo szukalem i nie znalazlem a 3 dni to niemam czasu szukac. |
|
|
|
|
RaV
Pomógł: 2 razy Wiek: 42 Dołączył: 07 Paź 2005 Posty: 539 Skąd: Gdańsk
Województwo: Pomorskie
|
|
|
|
|
SPIKEkrn
|
Wysłany: 31-10-2006, 18:16
|
|
|
No i problem rozwiazany, co prawda jestem biedniejszy o 3 stówy ale przynajmniej mam satysfakcje ze auto chodzi. Dalem auto do mechanika bo juz nie mialem do niego sily wymienil sonde(miala 40tyś i padła w zyciu bym sie nie spodziewał) i filtr paliwa (wymienialem go miesiac temu a ponoc byl zawalony ze ho). |
|
|
|
|
magi-marcin
Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 20 Maj 2006 Posty: 323 Skąd: Huta Czechy
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 01-11-2006, 12:05
|
|
|
Niewiem jak sonda. ale filtr paliwa sie zgodze.
Nie miałem gazu w tym 1,6 ale też wariował wymieniłem filtr i przewody paliwowe i po kłopocie. Wiec zastanawiam sie czy sonda była konieczna |
_________________ Tipo 1.6ie DGT bez LPG --- Już należy do TempraWG
LPG - dobry do zapalniczek |
|
|
|
|
SPIKEkrn
|
Wysłany: 01-11-2006, 13:21
|
|
|
byla konieczna na 100% filt zmienialem juz jakis czas temu i nie moglem poradzic sobie z objawami do tej pory. Dlatego dla mnie bardziej jednak byla konieczna wymiana sondy niz tego filtra ale jak wymienili to mam byc i juz przynajmniej mam spokojną głowe ze wszystko w aucie chodzi jak nalezy |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|