|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
witam wszystkich mam problem pomocy!! |
Autor |
Wiadomość |
spirool
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 11-02-2005, 17:43 witam wszystkich mam problem pomocy!!
|
|
|
Sprawa jest tego typu:rano na mrozie autko odpala po chwili gasnie ale jak juz 2 raz odpale spoko chodzi:] ale tak jakby na 3 swiecach po przejechaniu kawalka jest spoko tylko ze silnik na kazdym biegu do 3tys obr. szarpie i prawie nie przyspiesza jak juz sie rozkreci do 3,5 to spoko ladnie przyspiesza~!Dodam ze na gazie chodzi ladnie!aha i jeszcze jedno gdy sobie zaszaleje i wcisne troche gaz i jade np na trojce do 4,5tys-5tys po chwili slychac strzal z wydechu!Sam nie wiem co to moze byc moze swieca?ale na gazie chodzi dobrze!a moze filtr paliwa???powiedzcie co o tym sadzicie??? |
_________________ Temperki Super Autka ;]]] |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 11-02-2005, 18:16
|
|
|
Mam to samo.
Mysle ze to gaznik albo zawory dlatego jade ustawic jedno i drugie. |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
GRAFIT
Pomógł: 4 razy Wiek: 40 Dołączył: 17 Gru 2004 Posty: 719 Skąd: Poznań
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 11-02-2005, 18:36
|
|
|
Tak gaźnk to podstawa zacznij od regulacji na kompie .Potem szukaj jesli będzie konieczne przyczyny.A swiece ile mają na kulane?? u ciebie??
Co do chodzenia na 3 garkach to pewnie się ci zalewa na ssaniu to jest sprawa ustawienia gaźnika strzały równiez pewnie nie spala całości?? tak sądze. Zawory też nie zaszkozi z kontrolować ale bardziej bym się przychylił do gaźnika .Zawory jak są do regulacji to to słychać że nie chodzi jak powinien .A mówisz że ma momenty że jest ok to pewnie gaźnik. |
_________________ Była Tempra gaźnik 1.6 jest BMW coupe 318i
Było Bmw jest Mondeo |
|
|
|
|
Jarek (SQ1EUO)
|
Wysłany: 11-02-2005, 23:20
|
|
|
tempra-grafitmetalic napisał/a: | Tak gaźnk to podstawa zacznij od regulacji na kompie .Potem szukaj jesli będzie konieczne przyczyny.A swiece ile mają na kulane?? u ciebie??
Co do chodzenia na 3 garkach to pewnie się ci zalewa na ssaniu to jest sprawa ustawienia gaźnika strzały równiez pewnie nie spala całości?? tak sądze. Zawory też nie zaszkozi z kontrolować ale bardziej bym się przychylił do gaźnika .Zawory jak są do regulacji to to słychać że nie chodzi jak powinien .A mówisz że ma momenty że jest ok to pewnie gaźnik. |
Tyle,ze starzaly w wydech i etgo typu objawy sa dosyc charakterystyczne dla nieprawidlowego zaplonu. Warto obejzec i przebadac uklad zaplonowy. |
_________________ (.....była.....)
Tempra 1,6 (gaźnik) + GAZ
błękit metalic
1992 rok
(......była......)
(......jest......)
Volvo 740 GL K6 B230F + GAZ
garfit metalic
1988 rok
(......jest......) |
|
|
|
|
spirool
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 13-02-2005, 10:06
|
|
|
nie wiem moze sie myle ale jesli to bylby zaplon lub zawory to czy na gazie chodzilby mi dobrze???a chodzi spoko tylko na benzynie szarpie przy malych obrotach i strzela w wydech czasem!juz sam nie wiem teraz musze poszuka dobrego warsztatu ktory sie tym zajmuje!;[ |
_________________ Temperki Super Autka ;]]] |
|
|
|
|
RADZIO
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 13-02-2005, 17:42
|
|
|
JA POWIEM TAK - SPRAWDZ ŚWIECE,ZMIEN NA INNE I ZOBACZ JAK BĘDZIE KABLE WN TEZ SPRAWDZ.POZDRAWIAM |
_________________ RADZIO Tempra 1,6 i.e 93r. 230tyś.przebiegu i zagazowana |
|
|
|
|
Tomilee
Pomógł: 5 razy Wiek: 46 Dołączył: 14 Sty 2005 Posty: 598 Skąd: Opole
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 13-02-2005, 20:10
|
|
|
Tak zwany zwany zawór pływakowy lub dysza przyspieszacza w gaźniku bo jeżeli na gazie chodzi dobrze to tylko układ zasilania w bęzyne może być uszkodzony ! |
|
|
|
|
bob96
Pomógł: 7 razy Wiek: 63 Dołączył: 23 Lis 2004 Posty: 519 Skąd: Jastrzębie Zdrój
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 13-02-2005, 20:48 Re: witam wszystkich mam problem pomocy!!
|
|
|
spirool napisał/a: | Sprawa jest tego typu:rano na mrozie autko odpala po chwili gasnie ale jak juz 2 raz odpale spoko chodzi:] ale tak jakby na 3 swiecach po przejechaniu kawalka jest spoko tylko ze silnik na kazdym biegu do 3tys obr. szarpie i prawie nie przyspiesza jak juz sie rozkreci do 3,5 to spoko ladnie przyspiesza~!Dodam ze na gazie chodzi ladnie!aha i jeszcze jedno gdy sobie zaszaleje i wcisne troche gaz i jade np na trojce do 4,5tys-5tys po chwili slychac strzal z wydechu!Sam nie wiem co to moze byc moze swieca?ale na gazie chodzi dobrze!a moze filtr paliwa???powiedzcie co o tym sadzicie??? |
Nie napisałeś jaki silnik czy auto ma jest zasilane LPG, a to jest podstawa zeby cokolwiek można było odpowiedzieć w temacie |
_________________ Cromka 1.9 automat
Marea Weekend 1,8 +BRC sekwencja
Przez 7 latek Tempra 1,6 gażnik + gaz BRC
P.Walker+ Sirio ML145
Uniden 78 elite |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|