|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Wymiana pompy paliwowej |
Autor |
Wiadomość |
maciekt8
Pomógł: 4 razy Wiek: 42 Dołączył: 12 Wrz 2005 Posty: 165 Skąd: Żyrardów
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 23-02-2008, 14:28 Wymiana pompy paliwowej
|
|
|
Witam. Szukając przyczyny niestabilnych wolnych obrotów w mojej temperce postanowiłem zamienić pompy paliwa nba próbę. Wyjąłem ją z całym tym koszem i założyłem do mojej, efekt był ten sam czyli to nie pompa. Więc z powrotem założyłem ojca pompe do jego auta. Odpaliłem i wszystko ok za chwile silnik zgasł a pompa zamilkła, bezpiecznik cały. Więc założyłem mu moją pompe z całym koszem itd żeby nie powiedział że mu autko zepsułem. Zakupiłem pompe z allegro o tym samym symbolu i czekam na przesyłkę bo moja tempra stoi w garażu. NIe wiem czy to przypadek czy coś sknociłem? , czekałem aż koszyk się napełni żeby pompa na sucho nie pracowała.
Kolejna sprawa to guma w którą wkłada się pompe jest strasznie sparciała i jej szczątki mi na palcu zostawały jak ją wycierałem czy można to dokupić gdzieś w sklepie?
Jest jeszcze jedna guma pod tym całym koszykiem mocowana na trzy grzybki ona też mi się rozleciała. Czy takie gumki można gdzieś dokupić? jedną i drugą.
U ojca wystawała gumowa rurka wychodząca z tej gumy co pompa w niej siedzi a u mnie jej nie było do czego ona jest i czy może jej nie być.
Będę wdzięczny za odpowiedzi. Pozdrawiam
P.s Tamtą starą pompę odpalałem na krótko i czasem zaskakiwała. |
|
|
|
|
yoyo
Pomógł: 44 razy Wiek: 41 Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 2256 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 23-02-2008, 14:46
|
|
|
maciekt8, u mnie jak ta guma sparciała to zasyfiła cały układ, spaliła pompę i jeszcze zrobiła spięcie w instalacji , jak ci się ta guma sypie to uważaj na nią bo będziesz miał cały bak do czyszczenia tak jak ja |
_________________ Niegdyś: Tempra S.W. 1,6 SX i.e LPG DGT "Grigio Nickel M.S."
Aktualnie: Marea 1.9 TD 100 ELX |
|
|
|
|
maciekt8
Pomógł: 4 razy Wiek: 42 Dołączył: 12 Wrz 2005 Posty: 165 Skąd: Żyrardów
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 03-03-2008, 00:05
|
|
|
Wymieniłem pompę na nową prawie 100 zł z przesyłką, dokupiłem też tą gumę w którą wchodzi pompa koszt 60zł i dolną gumę która jest pod pojemnikiem na trzy grzybki koszt coś około 20 zł. Pozdrawiam |
_________________ F/I/A/T Tempra 1.6ie 159A3.048 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|