|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Zapala, 3 sek pochodzi i gaśnie - wazzzzup?? |
Autor |
Wiadomość |
BeerfaN
Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 150 Skąd: Warszawa Marysin
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 24-02-2007, 20:39 Zapala, 3 sek pochodzi i gaśnie - wazzzzup??
|
|
|
Dziś rano (mróz nieziemski, ale co tam, czego się nie robi dla autka) po kolei:
- wywaliłem odcięcie paliwa (takie chałupnicze zabezpieczenie) w postaci elektrozaworu na dopływie paliwa
- wyczyściłem klemy, sprawdziłem masę
- podpiąłem czujnik położenia przepustnicy (kabel był urwany) do digiplexa (był odłączony aku)
- wyczyściłem elektrozawór w gaźniku
Zapalam - autko zaskoczyło jak marzenie, obroty wskoczyły na jakieś 2500(ssanie) i zdechł. Zapaliłem ponownie - to samo.
teraz tak: zapalam - 3-5 sek pochodzi i zdycha. Jeśli chcę od razu od nowa zapalić - nie ma szans. Jak odczekam pół minuty - odpala i zdycha j.w.
Co rozpirzyłem?
Przewód od paliwa dałem nowy. Benzynka podchodzi bez kłopotu do gaźnika. Zastanawiam się, czy czegoś z elektrozaworem w gaźniku nie skopałem, bo gaśnie tak, jak bym po prostu wyjął kluczyki.. |
_________________ Temperówka 1,6 gaźnik'93 140kkm
159A3.0000.75.37.430 |
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 25-02-2007, 07:22
|
|
|
wydaje mi się,że to coś z wolnymi obrotami |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
BeerfaN
Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 150 Skąd: Warszawa Marysin
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 25-02-2007, 10:40
|
|
|
W nocy coś mnie tknęło - na schemacie gaźnika el'zawór jest wkręcony tak, że mała dziurka na końcu (17) jest ustawiona w dół.
Na zamym zaworze nie ma żadnych oznaczeń. Tym niemniej wkręciłem go tak, jak na schemacie i wszystko gra.
Poza oczywiście problemem z niezapalaniem ciepłego (nie gorącego) silnika i niezapalaniem na gazie...ehhh |
_________________ Temperówka 1,6 gaźnik'93 140kkm
159A3.0000.75.37.430 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|