|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
gdzie jest rozrusznik?!!!! |
Autor |
Wiadomość |
RobertWroc
Pomógł: 3 razy Wiek: 52 Dołączył: 22 Lut 2006 Posty: 516 Skąd: Wrocław
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 21-04-2007, 21:43 gdzie jest rozrusznik?!!!!
|
|
|
Potrzebuję pomocy w znalezieniu rozrusznika w dedrze.Jest to klon Tempry 1.8.
Pół godziny szukałem i jesdy wniosek to że jest on gdzieś z tyłu.
Ale nie wiem.
I czy da sie wyjąc go z góry,bez podnośnika. |
_________________ Było Tipo 1.4ie + lpg(koszmar) Była Croma 2.0ie 16V umarła. Była Dedra 1.8 ie LPG. Była Delta II 1.6 bez LPG.Byłą Kappa 3.0V6,
Jest Alfa Romeo 156 1.8TS |
|
|
|
|
bombel
|
Wysłany: 22-04-2007, 09:51
|
|
|
w silniku od cromy 2.0 (czyli chyba taki jak twój) jest z tyłu silnika po prawej stronie, ogólnie dostęp tragiczny. Ja u siebie wymontowywałem ale mialem zdjętą głowice wiec nie było źle. Wcześniej przed zdjęciem głowicy też miałem problem z lokalizacją. |
|
|
|
|
RobertWroc
Pomógł: 3 razy Wiek: 52 Dołączył: 22 Lut 2006 Posty: 516 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 23-04-2007, 18:19
|
|
|
bombel, dzięki,udało mi sie znależć.Ale dostęp nie jest tragiczny,jest wręcz niemozliwy.W końcu udało się ale zajęło mi to ok 4 godzin na wykręcenie 3 śrubek.Ręka poobcierana,posiniaczona,oboloała,nawet niewiedziałem że mozna aż tak wygiąc rękę.Hitem było jak dwa razy mi sie zaklinowała w tej szczelince,tak więc myślałem że nie obejdzie się bez straży pożarnej i cięcia silnika,ale troszkę bólu,parę kropelek krwi i się udalo. |
_________________ Było Tipo 1.4ie + lpg(koszmar) Była Croma 2.0ie 16V umarła. Była Dedra 1.8 ie LPG. Była Delta II 1.6 bez LPG.Byłą Kappa 3.0V6,
Jest Alfa Romeo 156 1.8TS |
|
|
|
|
1dawidb
|
Wysłany: 06-05-2007, 15:26
|
|
|
Robert powiem tak u mnie w Cromie wyjęcie rozrusznika to ok 30-45min dostęp tragiczny można wyciągnąć tylko od dołu. Życzę powodzenia w wyciąganiu!
** Dodano: 06-05-2007, 16:28 **
Z tego co pamiętam w dedrze (choc moge sie mylić) można ściągnąć ściankę (przy kolektoeze ssącym) i dostęp jest o niebo lepszy |
_________________ http://croma.marecik.pl/news.php
Nic co włoskie nie jest mi obce |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|