|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Gdzie regulator napiecia??? |
Autor |
Wiadomość |
loki1985
Wiek: 39 Dołączył: 07 Mar 2009 Posty: 26 Skąd: Minsk Mazowiecki
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 29-04-2009, 10:23 Gdzie regulator napiecia???
|
|
|
Chlopaki gdzie w temprze 1,6ie jest regulator napiecia???Wiem gdzie altek jest ale nie moge dojzec gdzie regulator???trzeba wyjmowac alternator?Czy to jest z tylu gdzie jest ta malutka wtyczka na wsowke??? |
|
|
|
|
ciechu
Pomógł: 65 razy Wiek: 45 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 4008 Skąd: Leszno
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 29-04-2009, 10:30
|
|
|
loki1985, regulator jest wbudowany w altku |
_________________ Było:
Tempra "bleu lord" 1.6 86KM z LPG
Tempra "smoczyca" 1.6ie 75KM z LPG
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM |
|
|
|
|
loki1985
|
Wysłany: 29-04-2009, 10:43
|
|
|
ciechu napisał/a: | loki1985, regulator jest wbudowany w altku |
Czyli musze wyjac caly altek? A czy po numerze rozrusznika w sklepie beda wiedzieli jaki jest regulator??? |
|
|
|
|
ciechu
Pomógł: 65 razy Wiek: 45 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 4008 Skąd: Leszno
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 29-04-2009, 10:58
|
|
|
loki1985 napisał/a: | A czy po numerze rozrusznika w sklepie beda wiedzieli jaki jest regulator??? | a co ma regulator do rozrusznika? chyba ze miales na mysli alternator Zalezy jakie masz dojscie do altka z kanalu. Niektorzy nie musieli wyciagac altka zeby wymienic regulator. W sklepie podaj im marke altka to ci regulator dobiora (moze byc Lucas, MM, Bosch) |
_________________ Było:
Tempra "bleu lord" 1.6 86KM z LPG
Tempra "smoczyca" 1.6ie 75KM z LPG
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM |
|
|
|
|
loki1985
|
Wysłany: 29-04-2009, 11:19
|
|
|
ciechu napisał/a: | loki1985 napisał/a: | A czy po numerze rozrusznika w sklepie beda wiedzieli jaki jest regulator??? | a co ma regulator do rozrusznika? chyba ze miales na mysli alternator Zalezy jakie masz dojscie do altka z kanalu. Niektorzy nie musieli wyciagac altka zeby wymienic regulator. W sklepie podaj im marke altka to ci regulator dobiora (moze byc Lucas, MM, Bosch) |
Dlatego pytam czy po rozruszniku dojda bo podalem w sklepie nr rozrusznika i twierdzi ze ma regulator napiecia i kosztuje 45zl.A powiedz mi,przewod masowy w rozrusznik,u to jest ten cienki,ktory wchodzi na wsowke tak? bo tam jeszcze dochodzi taki gruby od plusa aku.
altek mam Magneti Marelli |
|
|
|
|
ubek
Pomógł: 50 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Sie 2007 Posty: 3790 Skąd: Heilbronn
Województwo: Other
|
Wysłany: 29-04-2009, 11:31
|
|
|
ciechu napisał/a: | Zalezy jakie masz dojscie do altka z kanalu. Niektorzy nie musieli wyciagac altka zeby wymienic regulator |
Nie musisz wyciągać wystarczy podnieść auto, wziąć do ręki klucz 10 i odkręcasz 2 z trzech śrub które mocują osłonę regulatoa, następnie podważasz śrubokrętem i odrywasz ten plastik. I masz regulatorek na wierzchu. Ja tak zrobiłem w Tipo Poldka ( na trasie do Mikorzyna ) i u siebie przed trasą do Łodzi ( u siebie nie podnosiłem auta tylko wjechałem na krawężnik )
loki1985 napisał/a: | A powiedz mi,przewod masowy w rozrusznik,u to jest ten cienki,ktory wchodzi na wsowke tak? bo tam jeszcze dochodzi taki gruby od plusa aku.
tak |
_________________ K.W.A. - Kamikaze Wariaty Alkoholicy
Przy 200 ciężko jest zobaczyć 40 na znaku
www.tomekmichalik.pl |
|
|
|
|
loki1985
|
Wysłany: 29-04-2009, 11:34
|
|
|
ubek napisał/a: | ciechu napisał/a: | Zalezy jakie masz dojscie do altka z kanalu. Niektorzy nie musieli wyciagac altka zeby wymienic regulator |
Nie musisz wyciągać wystarczy podnieść auto, wziąć do ręki klucz 10 i odkręcasz 2 z trzech śrub które mocują osłonę regulatoa, następnie podważasz śrubokrętem i odrywasz ten plastik. I masz regulatorek na wierzchu. Ja tak zrobiłem w Tipo Poldka ( na trasie do Mikorzyna ) i u siebie przed trasą do Łodzi ( u siebie nie podnosiłem auta tylko wjechałem na krawężnik )
loki1985 napisał/a: | A powiedz mi,przewod masowy w rozrusznik,u to jest ten cienki,ktory wchodzi na wsowke tak? bo tam jeszcze dochodzi taki gruby od plusa aku.
tak |
A wtyk w rozruszniku ma delikatny luzik ten w ktory wchodzi przewod masowy z wsowka,przed chwila poruszalem tym przewodem poszedlem zapalic silnik i nic sie nie swiecilo i cisza,poruszalem znow,i zapalil.Co wymienic? |
|
|
|
|
ubek
|
Wysłany: 29-04-2009, 11:36
|
|
|
loki1985 napisał/a: |
A wtyk w rozruszniku ma delikatny luzik ten w ktory wchodzi przewod masowy z wsowka,przed chwila poruszalem tym przewodem poszedlem zapalic silnik i nic sie nie swiecilo i cisza,poruszalem znow,i zapalil.Co wymienic? |
Wymień automat i po problemie. |
www.tomekmichalik.pl |
|
|
|
|
loki1985
|
Wysłany: 29-04-2009, 11:37
|
|
|
ubek napisał/a: | loki1985 napisał/a: |
Wymień automat i po problemie. |
Automat czego bo nie lapie o co chodzi??? kupie w sklepie? |
|
|
|
|
ubek
|
Wysłany: 29-04-2009, 11:39
|
|
|
loki1985, loki1985 napisał/a: | A wtyk w rozruszniku ma delikatny luzik |
Y tego c tu pisz masz problem z rozrusznikiem.... |
www.tomekmichalik.pl |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|