|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
podejrzewam alternator, elektryka wariuje. |
Autor |
Wiadomość |
cezar60
Województwo: Podlaskie
|
Wysłany: 09-03-2009, 19:54 podejrzewam alternator, elektryka wariuje.
|
|
|
witam kumpel ma tipo 1.4 na gazniku 94 rok i ma taki problem podczas jazdy gdy zapali dlugie swiatla, halogeny , kierunek czy hamuje i zapalaja sie swiatla stopu, gdy wlaczy ogrzewanie , czy radio czy szyby otworzy bo ma elektryczne to samochod gasnie i trzeba przekrecic kluczyk na 0 i znowu przekrecic az kontrolki sie zapala i z biegu szrpnac i jedzie dalej. ale zauwazylismy takie cos jedzimy swiatla kaies slabsze i dlugie wlaczam on gasnie nagle w jamke wjechalismy przednim kolem i kaluza byla pasek zapiszczal swiatla pojasnialy i juz ok hamujesz szyby otwierasz wszystko ok. A po jakims czasie znowu to samo na miescie musielismy recznym hamowac bo jak zgasnie to wtedy z kluczyka nie da sie odpalic tylko na pych. jezeli zgasze z kluczyka to odpale a jak zgasnie w czasie jazdy bo cos wlacze to tylko pchac.co to moze byc?? |
_________________ Tipo 1.4 ie wtrysk + GAZ 93 rok engine:160A1.046 - Sprzedany
Vw Jetta 1.6td 90rok - rozbita
Opel Vectra 1.6 i Kat 1991r. +LPG |
|
|
|
|
dafi1985
Województwo: Zachodniopomorskie
|
Wysłany: 09-03-2009, 22:55
|
|
|
Na początek spróbujcie po prostu naciągnąć pasek od alternatora. Sprawdźcie też jakie ma ładowanie i stan naładowania akumulatora, bo wygląda jakby był rozładowany. Na początek sprawdźcie te proste, ale ważne rzeczy. |
_________________ Fiat Tipo 1.6 i.e.
Fiat Brava 1.4 12v
A następny... Prawdopodobnie Alfa 156:) |
|
|
|
|
kozikron
witamy nowego
Województwo: Podlaskie
|
Wysłany: 24-03-2009, 22:49 Alternator
|
|
|
Ja aby nie przechwalić wiecznie miałem problemy z alternatorem szczególnie zimą, jak dostało się wody, to miałem waracje. Jak samochód postał w garażu całą noc do później mogłem jeździć parę godzin, ale jak postał na mrozie jakie 2 godziny, to później było brak ładownia akumulatora, tak sytuacja mi się powtarzała. Przyczyną w moim przypadku były szczotki, jedna była krótka, wymieniłem i nie było już więcej problemów. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|