|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
regulator napięcia- gdzie to .......??? |
Autor |
Wiadomość |
ancesol
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 04-07-2008, 22:58 regulator napięcia- gdzie to .......???
|
|
|
Witam - mam czysto techniczne pytanko, otoż co raz czesciej zapala mi sie na niskich obrotach kontrolka braku ładowania AKU , chce po kolei dojsc co moze byc winą...... moze ktos mi podpowie szybko gdzie jest umieszczony i jak rozpoznam- regulator napięcia ???
Wielkie dzieki !!!! |
|
|
|
|
ubek
Pomógł: 50 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Sie 2007 Posty: 3790 Skąd: Heilbronn
Województwo: Other
|
Wysłany: 04-07-2008, 23:00
|
|
|
ancesol, regulator napięcia jest przykręcony do altka, pod taką czarną osłoną - jak ją ściągniesz to zobaczysz taki prostokąt i dwie śruby w nim - odkręć je bo to właśnie jest regulator napięcia. Tylko uważaj bo tam idzie jeszcze kabel wzbudzenia, nie urwij go czasem. |
_________________ K.W.A. - Kamikaze Wariaty Alkoholicy
Przy 200 ciężko jest zobaczyć 40 na znaku
www.tomekmichalik.pl |
|
|
|
|
kajuja
Pomógł: 2 razy Wiek: 76 Dołączył: 16 Mar 2008 Posty: 82 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 05-07-2008, 17:20
|
|
|
Witaj ancesol
Przykro mi, ale masz trochę do przeczytania, bo podobne kwestie już były poruszane:
http://forum.tempra.org/t...ania-vt9447.htm
Pozdrawiam i życzę powodzenia
kajuja |
_________________ Kazimierz, Ford Fusion 1.4 TDCI |
|
|
|
|
leszekdemon
witamy nowego
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 17-08-2008, 00:03
|
|
|
bardzo prosze o zdjecie jak jest podłączony regulator napiecia na altku,chodzi w które miejsca altka podłączyc która cześć regulatora właściwie przykręciec:) za adjecie stawiam browara |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|