|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Czujnik rezerwy |
Autor |
Wiadomość |
MaXXMisiek
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 05-12-2006, 14:34 Czujnik rezerwy
|
|
|
Witam. Może to nie problem ale wlałem do tipka 12l PB a kontrolka od rezerwy jak sie świeciła tak sie świaci. Czy czujnik sie popsuł?
Pozdrawiam |
_________________ LOVE - PEACE - POPLINA |
|
|
|
|
Norbi
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 05-12-2006, 14:39
|
|
|
Miałeś wcześniej taki przypadek?? Umnie jest tak samo poszukałem na forum i troszke poczytałem, rozebrałem pływak i okazało się że rowki przy pływaku miałem już pom wycierane. Ponirzej masz link do poczytania w tym temacie.
http://forum.tempra.org/viewtopic.php?t=1813 |
_________________ Pozdrawiam Norbi |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 06-12-2006, 23:08
|
|
|
rowki to jedno - to odpowiada za położenie wskazówki; jk wlewałeś te 12l PB to Ci wskazówka się podniosła? od tego zależy czy czujnik jest OK od poziomu;
od lmpki rezery natomiast masz osobno; możesz ustawi tak by lmpka rezeryw zapalała Ci się dopiero jak wskzówka będzie w okolicach 0 a możesz ustawić tak, że rezerwa zacznie gasnąć dopiero jak w baku jest min 15 litrów;
standardowo 6-8 (bliżej 8 ) jest ustawione, powyżej tego gaśnie;
poza tym pływak nie jest 'perfect'; jak stoisz pod górkę, z górki, bokiem pochylone autko itp to nie pokże prawdy ani kontrolk rezery ani wskazówka; na prostym ustawiaj i patrz; |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|