|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
DGT do wymiany? |
Autor |
Wiadomość |
lorgbow
Pomógł: 9 razy Wiek: 35 Dołączył: 09 Lut 2008 Posty: 309 Skąd: Krosno Odrzańskie
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 15-01-2010, 23:29 DGT do wymiany?
|
|
|
Od jakiegoś czasu mam dziwne objawy na desce DGT - po każdorazowym zgaszeniu silnika i przekręcenia kluczyka do pozycji "zero" resetuje mi się zegarek(to jeszcze nic specjalnego), dodatkowo resetuje mi się.... przebieg , dokładnie: resetuje się zarówno dzienny jak i całkowity do określonej wartości, zerowanie ręczne nic nie daje, co ciekawe licznik zapamiętuje kolejną wartość(następnie resetując do niej) co 10 przejechanych kilometrów(sprawdzone doświadczalnie)
Jednocześnie nie jest resetowany panel od AHS(zapamiętuje ostatnio zadaną temperaturę itp.), stąd podejrzenie padło na deskę.
Ktoś miał styczność z takim problemem?
Przy okazji co odpowiadało zazwyczaj za falowanie obrotów na ciepłym silniku?(2.0 8v), faluje na ciepłym, dokładnie to co jakiś czas spada o ~400 obrotów i następnie wraca, chwilowo mam w związku z tym ustawione przez przypadkowego mechanika(sic!) 1400 na jałowym na ciepłym - na zimnym jest odrobinę niżej |
_________________ Była:
Tempra 1.6+LPG '90 | Tempra 2.0 '91 | Lancia Delta II 1.6 '94 | Ford Mondeo '98 1.8 zetec | Ford Fiesta '96 1.25 zetec | Lancia Dedra 2.0 8vT | Opel Corsa B 1.0 '99
Jest:
Kia Picanto 1.0+LPG '05 |
|
|
|
|
TEMPRAWG
Pomógł: 17 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lut 2005 Posty: 414 Skąd: Garwolin
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 16-01-2010, 00:37
|
|
|
jak miałem DGT tez walczyłem z tym problemem.
W moim przypadku poskutkowało przeczyszczenie wszystkich styków oraz doprowadzenie dodatkowych mas do licznika. spróbuj tego może u ciebie jest ta sama przyczyna.
Jeśli zaś chodzi o falowanie obrotów u mnie pomogło rozkręcenie i wyczyszczenie krokowca.
Ja zanim rozkręciłem go (odkręcając nakrętkę) dokładnie zmierzyłem suwmiarka odległość jej od krańca trzpienia (śruby) aby składając złożyć tak samo jak przed rozbiórka. |
_________________ BYŁO
TIPO 1.4 GAZNIK 90' B/G
TEMPRA SW 1.6 91' B/G
TIPO 2.0 GT 90' B/G
TEMPRA SW 1.6 93' B/G
Czesci uzywane do TIPO/TEMPRY
tel.0723-121-618 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|