|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Nic w srodku nie działa ? |
Autor |
Wiadomość |
plocweb
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 06-07-2009, 12:30 Nic w srodku nie działa ?
|
|
|
Witam.
Jestem posiadaczem Fiata Tempry 1.6 + GAZ deska digital
Mój problem jest taki:
nic w środku mi nie działa: ani dmuchawa, radio, szyberdach, szyby. Pali się tylko lekko jedna kontrolka od oleju po przekręceniu stacyjki. Rozrusznik kręci, ale nie odpala.
Próbowałem przewodami z drugiego samochodu, też nic. Ciemno w środku.
Sprawdzałem bezpieczniki, są ok.
Więc co jest grane ?
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Nilka
Wiek: 36 Dołączyła: 13 Sty 2009 Posty: 159 Skąd: Człuchów
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 06-07-2009, 12:42
|
|
|
u mnie ostatnio byla podobna sytuacja. okazalo sie ze jeden kabel byl naciągniety (nie urwany). a moze cos Ci dyndalo, dotknelo masy i poszlo zwarcie? sprawdz tez bezpieczniki przed i po probie odpalenia. u mnie bylo cos takiego ze gdy probowalam przekrecic klucz automatycznie szlo zwarcie.
za 20 min robocizny mechanika zaplacilam 50 zl a sama wczesniej siedzialam 2 godziny nad nim i nic;)
jesli Panowie tu nic nie podpowiedza moze warto pokazac go elektrykowi
no i mam nadzieje ze nie myles silnika;) |
_________________ TIPO 1.4 DGT, LPG, '89, grafitowy |
|
|
|
|
ciechu
Pomógł: 65 razy Wiek: 45 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 4008 Skąd: Leszno
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 06-07-2009, 14:26
|
|
|
Nilka napisał/a: | no i mam nadzieje ze nie myles silnika;) | a co złego jest w myciu silnika?
Kolega plocweb założył już podobny temat więc na ma sensu odpowiadać w dwóch miejscach na te same pytania.
zamykam. |
_________________ Było:
Tempra "bleu lord" 1.6 86KM z LPG
Tempra "smoczyca" 1.6ie 75KM z LPG
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|