|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
nie działa predkościomierz i licznik kilometrów digital |
Autor |
Wiadomość |
oleklu
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 31-07-2006, 17:27 nie działa predkościomierz i licznik kilometrów digital
|
|
|
jak w temacie - gdzie tkwi przyczyna ? działał ale od jakiegoś czasu pokazuje bzdury przejechałem 750 km a na liczniku jest tylko 170 km ,a dziśiaj predkościomierz pokazuje zero . może to czujnik ale gdzie go szukać ? jest coś przy skrzyni ale czy to to?jak wiecie coś na temat proszę o pomoc |
_________________ pozdrawiam jacek |
|
|
|
|
RobertWroc
Pomógł: 3 razy Wiek: 52 Dołączył: 22 Lut 2006 Posty: 516 Skąd: Wrocław
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 31-07-2006, 18:48
|
|
|
wejdx w dział elektryka i wpisz prędkosciomierz,digital , w wyszukiwaniu---temat wiele razy przerabiany
To nie ten dział tutaj jak już rozwiążesz problem to pochwal się i napisz jak to zrobiłeś |
_________________ Było Tipo 1.4ie + lpg(koszmar) Była Croma 2.0ie 16V umarła. Była Dedra 1.8 ie LPG. Była Delta II 1.6 bez LPG.Byłą Kappa 3.0V6,
Jest Alfa Romeo 156 1.8TS |
|
|
|
|
Tomasz@20@KSU
Pomógł: 1 raz Wiek: 38 Dołączył: 16 Lut 2006 Posty: 108 Skąd: Stryszawa/B-B
|
Wysłany: 01-08-2006, 10:08
|
|
|
tu jest link do mojego tematu dotyczącego awarii licznika: http://forum.tempra.org/v...ighlight=#50167
Proponowałbym Ci zacząć od sprawdzenia tej wtyczki która jest na zdjęciu, może u Ciebie też tylko ona jest uszkodzona :yawinkle:
jeśli nie wiesz który to jest czujnik to mogę Ci zrobić zdjęcie jak to wygląda u mnie(tylko najpierw musiałbym skombinować cyfrówkę:/
w razie czego pisz... |
_________________ TIPO pojechało 20 grudnia na żyletki Wspomnijcie go gdy będziecie się golić... ;-) |
|
|
|
|
oleklu
|
Wysłany: 04-08-2006, 19:40
|
|
|
dzięki za rady teraz wiem jak szukać i znalazłem właściwy temat dzieki za nakierowanie . już nie bede zaśmiecał forum zanim nie znajdę tematy w wyszukiwarce.
a licznik działa - ukruszył się przewód przy czujniku a czujnik znalazłem dzięki tomaszowi @ 20ksu serdeczne dzięki |
_________________ pozdrawiam jacek |
|
|
|
|
Tomasz@20@KSU
Pomógł: 1 raz Wiek: 38 Dołączył: 16 Lut 2006 Posty: 108 Skąd: Stryszawa/B-B
|
Wysłany: 25-09-2006, 23:07
|
|
|
Heh! Jak to miło komuś wkońcu pomóc |
_________________ TIPO pojechało 20 grudnia na żyletki Wspomnijcie go gdy będziecie się golić... ;-) |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 27-09-2006, 19:44
|
|
|
oleklu, daj mu punkcik kliknij 'Pomógł' Ucieszy się |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|