|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
obrotomierz nie działa |
Autor |
Wiadomość |
szczypek
witamy nowego
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 04-06-2006, 19:02 obrotomierz nie działa
|
|
|
witam i proszę o drobną pomoc.mam Tipka 1.6 z 94r.mono wtrysk.mój poprzednik zmienił deske analog na digital. nie działa mi obrotomierz i lampka POWER ale za to cały czas Swieci się ECONOMY.próbowałem już kilku rzeczy więc wiem że przewody są całe dochodzą gdzie mają dochodzić a jak testuje deske to obrotomierz i MOC działą.więc padło na czujnik obrotomierza.moje pytanie brzmii.Gdzie on się ukrywa?z góry dziękuje za pomoc.pozdrawiam |
_________________ TIPO 1.6 1994 |
|
|
|
|
ZielonyTBG
Pomógł: 94 razy Wiek: 46 Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 2212 Skąd: Tarnobrzeg
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 04-06-2006, 19:16
|
|
|
Od obrotomierza ma być podłączony przwód do cewki wysokiego napięcia pod złącze nr 1.Co do power i economy to jest to sterowane podciśnieniem za pomocą czujnika umieszczonego za akumulatorem.Może w starej desce nie było obrotka i nie ma puszczonego kabla do cewki. |
_________________ Była:Tempra SW 1,6 SXie
Jest:Fiat Croma 1.9 i Lancia Prisma 1.5
SW is COOL!!
|
|
|
|
|
szczypek
witamy nowego
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 04-06-2006, 19:47
|
|
|
obrotomierz napewno był bo jest to po pierwsze wersja na rynek niemiecki a po drugie są przewody w kostce na złączu które odpowiada za obrotomierz.dzięki jutro będę sprawdzał co przy cewce piszczy |
_________________ TIPO 1.6 1994 |
|
|
|
|
mike gee
witamy nowego
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 25-01-2007, 18:09
|
|
|
nie dziala mi obrotomierz i zegar w Tipo 2.0<deska analogowa>prosze pomózcie!!moze jakis bezpiecznik?jak tak to jaki??pozdrawiam z Lbn!!
** Dodano: 25-01-2007, 18:17 **
pomózcie z tym obrotomierzem!!!please!!! |
_________________ grątek |
|
|
|
|
Alan
Pomógł: 1 raz Wiek: 49 Dołączył: 06 Lis 2005 Posty: 636 Skąd: Krapkowice
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 03-03-2007, 19:06
|
|
|
ja dzisiaj mialem taki numer....przestal dzialac obrotomiez i wskaznik paliwa....jak mialem otwarte przednie dzwi wszystko dzialalo...drzwi zamkniete nie dziala... szukalem pol dnia..powod?luzna nakretka przy tasmie w zegarach |
_________________ Jedna z 9193 sztuk. Wzbudza pełne aprobaty spojrzenia koneserów - u prostaków natomiast, wywołuje głęboką zadumę...
Lancia Kappa SW 2.4 Tds
|
|
|
|
|
Toba
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 16-05-2007, 20:42
|
|
|
U mnie po zamontowaniu obrotomierza wskazuje zaniżone wartość. Jak by ktoś przestawił igłę o 2-3 tys obrotów? Do tego mam wrażenie że mnie oszukuje licznik ze stanem paliwa. Mam w baku resztkę na dnie a on pokazuje 1/4 baku. W sumie to prawie cały czas tak pokazuje. Ma momenty że nagle gwałtownie spada i przez pewien czas pokazuje po nowemu... Nie wiem co z tym zrobić. |
_________________ Tempra 1,4 93' |
|
|
|
|
Hipo
Pomógł: 30 razy Wiek: 42 Dołączył: 30 Kwi 2007 Posty: 2082 Skąd: Jarosław
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 19-05-2007, 20:30
|
|
|
Może jak kolega wyzej napisał, jest gdzieś problem z dobrym przewodzeniem prądu, albo kiepska masa stąd szaleją zegarki ? |
_________________ Marea 2.4 TD HLX
JCB 3CX Contraktor |
|
|
|
|
pariparis
Wiek: 39 Dołączyła: 20 Paź 2007 Posty: 10 Skąd: Bydgoszcz
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 02-12-2007, 14:43
|
|
|
Mam ten sam problem co Alan, nie dziala mi obrotomierz i wskaznik paliwa!!
Co z tym zrobic? |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|