|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Problem z kontrolką |
Autor |
Wiadomość |
kozik737
witamy nowego
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 07-02-2010, 20:31 Problem z kontrolką
|
|
|
Witam was jestem tu nowy ale chyba w dobry dzial trafilem... mam problem z kontrolka od swiatel drogowych na desce.. a dokladniej chodzi o to ze jak jade na mijania to jest ok prawidlowa kontrolka sie pali ale jak juz wlaczam drogowe to zapala sie kontrolka od podgrzewania tylnej szyby i na odwrot wlaczam drogowe i pali sie kontrolka od drogowych... mialem kilka razy tak ze jak odpalalem tipka na benzynie to elegancko dzialalo a zaraz przeskoczylo.. ;/ pomozcie.. |
|
|
|
|
Gość
|
Wysłany: 07-02-2010, 21:26
|
|
|
Ciekawy przypadek.a robiłeś już coś?ja bym sprawdził czy któraś z kostkek(wtyczek) nie jest luźna albo może folia ze ścieżkami się przesunęła jeżeli to możliwe.albo odkręć zegary i odpal auto.zrób tak żeby było jak napisałeś wyżej i poruszaj kostkami.Jak w ten sposób nic nie wyjdzie to trudno powiedzieć |
|
|
|
|
Rajek
Pomógł: 4 razy Wiek: 35 Dołączył: 05 Lip 2008 Posty: 453 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 07-02-2010, 22:03
|
|
|
Przypadek raczej dziwny. Z początku myślałem że ktoś wymieniał kostki i źle kable podłączył ale skoro piszesz ze czasem jest normalnie to wina może być w skrzynce bezpieczników. Co do samych zegarów to ich konstrukcja jest prostsza niż budowa cepa, nie zaszkodzi ich też sprawdzić ale stawiam na skrzynkę. |
|
|
|
|
Leśniczy
Pomógł: 65 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 1711 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 07-02-2010, 23:14
|
|
|
to raczej nie wina przełączników gdyż światła włącza sie lewym a podgrzewaniem szyby jest na prawym. ja bym spróbował założyć drugą deskę bo mi to wygląda na uszkodzenie/zwarcie w elektronice deski. |
_________________ Było - Tipo 2.0 8V 115HP GranTurismo
Jest - Honda Civic MB6 1.8 VTi 182HP |
|
|
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 08-02-2010, 10:37
|
|
|
a mnie na głupi dowcip poprzedniego właściciela. kozik737, Miałeś tak od początku, czy pa jakimś czasie ci się tak zrobiło? |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
kozik737
witamy nowego
|
Wysłany: 08-02-2010, 20:02
|
|
|
No wlasnie od poczatku tak mialem... dzieki wam za rady jak sie pogoda po lepszy to zajze do tej skrzynki i do deski bo troche mnie to irytuje ;/ zalozylem temat bo myslalem ze ten typ tak ma i cos konkretnego trzeba zrobic ;] ale nie pozostaje nic innego jak przepadac... pozdro dla was |
|
|
|
|
skidowitz
witamy nowego
Wiek: 44 Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 1 Skąd: okolice Będzina
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 03-05-2010, 08:48
|
|
|
mam ten sam problem i to już w 2 tipku jakiego jestem posiadaczem.symptom jest identyczny jak opisałeś.Mam u siebie system elektronic chec i zanim to się stało to oświeciła się kontrolka od przednich świateł, potem zgasła i się popiepszylo.na mijania (widoczne tylko w nocy) żarzy się delikatnie kontrolka od szyby a reszta jak w opisie.Dzisiaj siE zabieram za usunięcie usterki więc jak znajde to opisze ale zaznaczam że podejżewam kostki od lamp przednich z resztą nie uprzedzam faktów i zabieram się do roboty.pozdrawiam...
Posiadacz już 3 tipka 1.4 AGT (bardzo wdzięczne autko) |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|