|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
problem z roznymi lampkami |
Autor |
Wiadomość |
Arcich
Wiek: 43 Dołączył: 03 Mar 2007 Posty: 13 Skąd: Zielona Góra
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 05-06-2007, 16:44 problem z roznymi lampkami
|
|
|
witam, lampa economy nawet nie wiem jaki ma kolor nie działa u mnie od kiedy kupiłem czyli z 3 lata:) za to prawie cały czas pali się POWER, czy to znaczy że jest coś nie tak??
poza tym, zaczeła mi się dzisiaj zapalać lampka że niby ręczny mam zaciągnięty, a NIE MAM;) odpalam, jest ok, przejeżdżam kilka metrów i już zaczyna się zapalać, i albo się pali cały czas albo mruga, czasami tez gaśnie:| niezależnie czy jadę wolno czy szybko. nie wiem o co chodzi, samochód przy tym nie szarpie, normalnie jedzie nie czuć aby się zblokował ręczny. Może mieć na to wpływ zwykły hamulec? Mam klocki do wymiany. |
|
|
|
|
grabarz
Pomógł: 18 razy Dołączył: 30 Mar 2007 Posty: 1685 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 05-06-2007, 16:56
|
|
|
Arcich, lampka ECONOMY świeci na zielono ,tak jest u mnie ,a POWER powinno sie zapalać jak już naprawdę przekroczysz tam ileś obrotów ,może coś pokręcone jest ,co do ręcznego to zobacz jak ci sie zaświeci czy jak dociśniesz drążek ręcznego do dołu to gaśnie ,bo ja bym stawiał na ten tam przekaźnik czy co to tam pod wajchą ręcznego jest |
_________________ KAŻDY MOŻE BYĆ MODEM...ALE NIE KAŻDY DO TEGO SIĘ NADAJE |
|
|
|
|
KRT
Wiek: 38 Dołączył: 31 Sty 2007 Posty: 397 Skąd: Kraków - NH
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 05-06-2007, 17:03
|
|
|
grabarz napisał/a: | a POWER powinno sie zapalać jak już naprawdę przekroczysz tam ileś obrotów |
A power świeci tak na pomarańczowo-czerwono i powinien wskakiwać w 2.0 8v powyżej 2500rpm czyli 3 bieg to 45km/h 4 bieg to 65km/h a 5 bieg to 85km/h a ile ci pali |
_________________ NieCh MoC BędZie Z waMi WaRiAtaMi Tipo 2.0 8v <-rozbity Calibra C20NE |
|
|
|
|
MiKuS
Pomógł: 6 razy Dołączył: 12 Mar 2006 Posty: 612 Skąd: TcZeW
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 05-06-2007, 17:58
|
|
|
Arcich napisał/a: | zaczeła mi się dzisiaj zapalać lampka że niby ręczny mam zaciągnięty, a NIE MAM;) odpalam, jest ok, przejeżdżam kilka metrów i już zaczyna się zapalać, i albo się pali cały czas albo mruga, czasami tez gaśnie:| niezależnie czy jadę wolno czy szybko. nie wiem o co chodzi, samochód przy tym nie szarpie, normalnie jedzie nie czuć aby się zblokował ręczny. Może mieć na to wpływ zwykły hamulec? Mam klocki do wymiany. |
Ta lampka oznacza rowiez za niski poziom płynu hamulcowego, widocznie masz go mało a zuzyte klocki "schodzą" jeszcze dalej i płyn jeszcze opada, wymień klocki i najlepiej płyn... |
_________________ Tipo 1.4 Gaźnik |
|
|
|
|
Arcich
Wiek: 43 Dołączył: 03 Mar 2007 Posty: 13 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 06-06-2007, 10:39
|
|
|
wymieniam dzisiaj klocki i plyn, zobaczymy co do spalania to po mieście dużo nawet wole dokladnie nie liczyć ale okolo 11-12 a na trasie +-8
** Dodano: 08-06-2007, 17:41 **
wymieniłem klocki, płynu dolewać nawet nie musiałem, klocki do zera zjechane (czujnik musze naprawić) lampa od ręcznego zgasła:)
co do POWER to jednak zapala się dopiero przy 3000 obrotów, na 5 to będzie przy 100km
podejrzewam że po prostu dioda od economy u mnie przepalona jest, ostatnio też przestała świecić lampka od włączonych świateł:( Ciężko się wymienia te diody?? |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|